VIDEO Polițiști sfidați de un patron de gater din Păltinoasa. Ce sancțiune a primit

La data de 2 aprilie 2024, la ora 20:04 lucrătorii Secției de Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați de Dănuț Ghinghiloschi, membru al grupului Străjerii Pădurilor, cu privire la un transport de material lemnos ilegal.

Polițiștii au luat legătura telefonică cu apelantul, ocazie cu care acesta a relatat verbal faptul că se află în urma unui ansamblu auto cap tractor cu remorcă, pe DN 17 din direcția Suceava - Gura Humorului, în dreptul intersecției cu localitatea Ciprian Porumbescu.

În momentul sesizării echipa de intervenție pe evenimente se afla pe raza comunei Mănăstirea Humorului, reîntorcându-se de la un alt eveniment.
{inAds}
Transportul a fost interceptat pe DN 17, la aproximativ 100 de metri de intrarea la societatea Robledo SRL Păltinoasa, ocazie cu care s-a procedat la efectuarea semnalului de oprire acustic și luminos, însă ansamblul auto și-a continuat deplasarea până la intrarea în curtea societății comerciale.

Conducătorul auto nu s-a conformat indicațiilor lucrătorilor de poliție, fiind de față și Daniel Olar, administratorul firmei, care îndemna conducătorul auto să nu respecte indicațiile lucrătorilor de poliție și să pătrundă în incinta societății, lucru care s-a și întâmplat, forțând astfel lucrătorii de poliție să se ferească din fața sa.

Interogând aplicaţia SUMAL, s-a constatat faptul că pentru capul tractor a fost emis avizul de însoţire material lemnos de către Ocolul Silvic Adâncata, punct de încărcare Suceava Mitocași, pentru cantitatea de 11,6 metri cubi, iar pentru remorcă a fost emis avizul de însoțire lemnos de către Ocolul Silvic Adâncata, punct de încărcare Suceava Mitocași, pentru cantitatea de 6,9 metri cubi.

VIDEO:

S-a solicitat informarea lucrătorilor silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava în vederea inventarierii şi cubării materialului lemnos.

Față de conducătorul auto, polițiștii au dispus măsura reținerii permisului de conducere pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier.

De asemenea, polițiștii au dispus și efectuarea unui control în perioada 4-8 aprilie 2024 la firma Robledo, împreună cu lucrătorii de la Garda Forestieră Suceava.

În urma controlului, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gura Humorului au dispus sancționarea contravențională a unității cu amendă în valoare de 5.000 de lei deoarece deținea în depozit cantitatea de 7,42 metri cubi lemn de foc fără proveniență legală și pentru faptul că deține avize în care nu se distingea în fotografii încărcătura aflată pe mijlocul de transport.

Totodată, polițiștii au dispus confiscarea cantității de 7,42 metri cubi lemn de foc specia stejar-gorun cu o valoare de 2.062 lei, deținută în depozitul societății fără proveniență legală.

Societatea a mai fost sancționată contravențional cu o altă amendă în valoare de 3.000 lei, întrucât avea unele avize în care nu se distingea încărcătura aflată pe mijlocul de transport.

Conducătorul ansamblului format din cap tractor cu remorcă, Grigore Ciurariu, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 825 de lei, totodată fiindu-i reținut permisul de conducere, pentru nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițiștilor rutieri.

Administratorul Daniel Olar a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 lei pentru împiedicarea lucrătorilor de poliție să-și îndeplinească sarcinile de serviciu.
Mai nouă Mai veche