Buletin de presă, 27 aprilie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 27 aprilie 2024 - IPJ Suceava
Bărbat reținut pentru contrabandă după efectuarea unor percheziții de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Țigări, un autoturism și sume de bani confiscate

La data de 26.04.2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, precum și în vederea completării probatoriului în cadrul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.
Activitățile s-au desfăşurat pe raza com. Straja, fiid efectuate două percheziții ale unor vehicule dar și o percheziție domiciliară.
În urma perchezițiilor a fost confiscată cantitatea totală de 49.800 buc. țigarete de proveniență extracomunitară. De asemenea, s-a dispus confiscarea unui autoturism, dar și a sumelor de 10.433 lei și 235 euro, în numerar.
Astfel, în continuarea cercetărilor privind depistarea în trafic la data de 25.04.2024 pe raza orașului Gura Humorului a unui autoturism în interiorul căruia a fost identificată cantitatea de 2.490 pachete cu țigarete, diferite mărci, de proveniență extracomunitară, în baza activităților informativ-operative și procedurale desfășurate, polițiștii Biroului Combaterea Fraudelor Vamale din cadrul serviciului nostru au obținut și pus în executare un mandat de percheziție domiciliară pe raza com. Straja, cu sprijinul luptătorilor din cadrul S.A.S, pentru completarea probatoriului.
{inAds}
Cu această ocazie, la imobilul situat în com./sat Straja, unde locuiește bărbatul bănuit de comiterea faptelor de contrabandă, respectiv un bărbat de 42 ani, în urma percheziției domiciliare efectuate au fost ridicate un număr de 9 (nouă) telefoane mobile dar și sumele de 10.433 lei și 235 euro.
În prealabil, imediat după constatarea faptei, au fost derulate activități investigativ-operative pentru localizarea bărbatului, reușindu-se identificarea acestuia în data de 26.04.2024, în jurul orelor 10:00, pe raza localității de domiciliu, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus și ai polițiștilor de frontieră din cadrul S.T.P.F Vicov. În baza mandatului de aducere emis persoana în cauză a fost condusă la sediul poliției în vederea participării la activitățile procedurale dispuse, inclusiv la percheziția domiciliară.
În urma audierii și administrării materialului probator, față de bărbatul de 42 ani a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prev. și ped. de art. 270, alin. 3 din Lg. 86/2006, cu modificările și completările ulterioare, urmând a se dispune procedural.


Bănuit de tentativă de furt prins de doi polițiști aflați în timpul liber

La data de 26.04.2024, ora 19.02, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un bărbat a încercat să sustragă bunuri din incinta unui magazin de bricolaj din municipiul Suceava.
Cu ocazia cercetărilor efectuate, într-o zonă adiacentă au fost identificați doi agenți de pază, care au relatat verbal faptul că un bărbat a încercat să sustragă din incinta magazinului de bricolaj două bormașini în valoare de 1.678 lei. Totodată, aceștia au relatat faptul că în momentul în care au interceptat persoana respectivă, aceasta a abandonat bunurile la intrarea magazinului, deplasându-se în fugă prin parcarea unui hipermarket către o platformă industrială.
În acel moment, bărbatul a fost interceptat și imobilizat de către șeful Secției de Poliție Rurală Adâncata și un luptător din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale – IPJ Suceava, aflați în timpul liber la cumpărăruri, aceștia procedând la reținerea bărbatului până la sosirea patrulei de poliție de serviciu.
Bărbatul a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 25 ani din mun. Suceava, care a relatat verbal faptul că a încercat să sustragă două bormașini cu scopul de a le vinde.
La fața locului a fost solicitat și un echipaj de ambulanță din cadrul UPU Suceava, întrucât bărbatul de 25 ani acuza dureri la nivelul membrului inferior ca urmare a imobilizării de către cei doi polițiști aflați în timpul liber, însă nu a fost preluat de către echipajul de ambulanță, acesta având doar o escoriație minoră, fără a avea nevoie de îngrijiri de specialitate.
Ulterior bărbatul a fost condus la sediul Secției de Poliție Burdujeni, unde a recunoscut comiterea faptei, în cauză fiind întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii flagrante, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii Compartimentului Sisteme de Pază din cadrul Secției de Poliție Burdujeni sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de furt.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 26.04.2024, în jurul orei 06.40, o femeie de 49 ani, din mun. Rădăuți, a condus autoturismul pe str. 1 Mai din Rădăuți, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un autoturism parcat în afara părții carosabile, pe partea dreaptă a sensului său de deplasare, precum și cu un arbore de pe spațiul verde.
În urma evenimentului rutier, a rezultat avarierea celor două autovehicule și vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto.
Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care la Spitalul Mun. Rădăuți, acesteia i-au fost recolate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.


La data de 27.04.2024, în jurul orei 02:00, un tânăr de 23 ani din com. Lespezi, jud. Iași, în timp ce conducea motociclul pe DJ 208, în localitatea Budeni, oraș Dolhasca, din direcția Pașcani către Dolhasca, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un cap de pod din beton, răsturnându-se în afara carosabilului.
Împreună cu acesta, pe motocicletă, se mai afla ca pasager un alt bărbat de 34 ani, din orașul Dolhasca.
În urma producerii accidentului a rezultat atât decesul conducătorului motociclului cât și a pasagerului.
S-a dispus întocmirea dosarului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche