Buletin de presă, 9 aprilie 2024 - IPJ Suceava

Șofer băut și fără permis reținut de către polițiști

La data de 03.04.2024, în jurul orei 22:20, polițiștii Secției 14 Poliția Rurală Vama, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare, au observat pe str. Iorgu G.Toma din sat/com. Vama, pe Drumul Național 17 Vama, sensul de deplasare Mun.Câmpulung Moldovenesc către sat Molid, un moped al cărui conducător se deplasa sinuos, fiind efectuat semnalul regulamentar de oprire, conducătorul vehiculului conformându-se și oprind pe partea dreaptă a sensului său de mers.
Cu ocazia legitimări și verificărilor efectuate, s-a stabilit că mopedul a fost condus de către un bărbat din sat/com.Vama, jud.Suceava, care era într-o stare vădită de ebrietate.
Cu ocazia verificării bărbatului în bazele de date cu utilizarea aplicației E-DAC, a rezultat faptul că acesta are permisul de conducere anulat, fapt recunoscut și de acesta lucrătorilor de poliție.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilometru rezultând o concentrație alcoolică de 0.98 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației aloolice din sânge.
În cursul zilei de 08.04.2024, după completarea materialului probator și având în vedere cumulul de infracțiuni precum și pericolul social al faptelor, în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru comiterea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336, alin. (1) din Codul Penal și conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, faptă prev. și ped de art.335, alin.2, din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul Penal.
De asemenea, față de conducătorul auto s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă IPJ Suceava.
{inAds}

Peste 500 de sancțiuni contravenționale aplicate în cadrul unei acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

În contextul situaţiei operative existente la nivelul judeţului Suceava, în scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic, în perioada 06-07.04.2024, în intervalul orar 08:00 – 11:00 respectiv 15:00 – 18:00, Serviciul Rutier împreună cu formaţiunile rutiere din cadrul I.P.J. Suceava au organizat şi executat acțiuni preventiv-reactive, pentru prevenirea accidentelor produse pe fondul vitezei excesive.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 545 sancțiuni contravenționale în valoare de 269.180 lei. Cele mai multe sancțiuni – 289, au fost aplicate pentru depășirea regimului legal de viteză.
De asemenea, în cadrul acțiunii au fost reținute 59 de permise de conducere, dintre care 33 pentru depășirea regimului de viteză cu peste 50 km/h față de limita maximă permisă pe segmentul de drum.
Au fost retrase 23 de certificate de înmatriculare (lipsă I.T.P., R.C.A., folii neconforme, etc.) și au fost constatate 3infracțiuni în flagrant.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 08.04.2024, ora 18:47, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că s-a produs un accident rutier cu o victimă.
La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni care a efectuat cercetarea la fața locului și a stabilit că la data de 08.04.2024, în jurul orei 18:40, un bărbat în timp ce conducea autoturismul pe str. Morii de pe raza com./sat Baia, jud. Suceava, înspre DJ155P, respectiv către strada Alexandru cel Bun, a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de către o femeie, care a suferit leziuni ușoare în urma evenimentului rutier.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, la ambii, urmând să li se recolteze probe biologice de sânge la Spitalul Mun. Fălticeni.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin 2 și 3 C.P.


La data de 08.04.2024, ora 20:20, polițiștii din cadrul SPR 12 Preuteşti, au fost sesizați prin SNUAU 112, de către o femeie din sat Bahna Arini, comuna Preuteşti, jud. Suceava despre faptul că un bărbat pe bicicletă.
La fața locului s-a deplasat patrula din cadrul SPR 12 Preuteşti și a stabilit că la data de 08.04.2024, pe toată durata zilei bărbatul din satul Bahna Arin a efectuat lucrări agricole împreună cu familia sa, iar în jurul orelor 20:10 când se întorcea la domiciliu, fiind pe bicicletă a pierdut controlul acesteia și a căzut lovindu-se în zona feței.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”, faptă prev. și ped. de art. 196 alin 2 și 3 C.P.


Mandat pus în executare de polițiști

La data de 08.04.2024, în jurul orei 15:30, patrula din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, având de îndeplinit mandatul de executare a pedepsei închisorii privind pe un localnic, prin care acesta are de executat pedeapsa de 1(unu) an și 8(opt) luni închisoare, s-a deplasat la domiciliul acestuia, procedând la identificarea sa.
Bărbatul a fost condus la sediul Secției 8 de Poliție Rurală Adâncata, în vederea punerii în executare a mandatului și introducerii acestuia la Penitenciarul Botoșani.
Mai nouă Mai veche