„Drumul Morilor - prin Bucovina și Schwaben. De la meșteșug la patrimoniu”, expoziție la Muzeul Satului Bucovinean

„Drumul Morilor - prin Bucovina și Schwaben. De la meșteșug la patrimoniu”, expoziție la Muzeul Satului Bucovinean
Muzeul Național al Bucovinei organizează joi, 11 aprilie 2024, ora 12:30, la vernisajul expoziției Drumul Morilor - prin Bucovina și Schwaben. De la meșteșug la patrimoniu.

Deschisă la Muzeul Satului Bucovinean, în Casa Ostra, expoziția prezintă prin intermediul patrimoniului etnografic, a machetelor, hărților, fotografiilor și reproducerilor după documente de arhivă, date inedite despre meșteșugul morăritului și despre instalațiile tehnice cu acționare hidraulică utilizate pentru măcinarea cerealelor.

Expoziția reprezintă o paralelă între instalațiile de tehnică populară din regiunea Schwaben (Germania) și cele din Bucovina, morile fiind de multe ori parte a unui complex industrial împreună cu pive, ferăstraie sau mori de producere a hârtiei, numitorul comun a acestor instalații fiind roata hidraulică.
{inAds}
Expoziția este realizată în colaborare cu Serviciul Județean Suceava al Arhivelor Naționale ale României, Consiliul Regional Schwaben și Serviciul Diasporă. Parteneriate Externe și Protocol din cadrul Consiliului Județean Suceava.

Expoziția poate fi văzută în perioada 11 aprilie - 9 iunie 2024.
Mai nouă Mai veche