Căprioară lovită de o mașină pe drumul Ilișești - Stupca. Polițiștii au imobilizat autoturismul pentru că proprietarul nu avea RCA

Căprioară lovită de o mașină pe drumul Ilișești - Stupca. Polițiștii au imobilizat autoturismul pentru că proprietarul nu avea RCA
Duminică, 28 aprilie 2024, la ora 22:57, lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală au fost sesizați prin 112 despre faptul că o căprioară a fost lovită de un autoturism.

Din primele verificări s-a constatat că în jurul orei 22:50, Andrei S. a condus autoturismul Volkswagen pe DJ 178 din comuma Ilișești, județul Suceava, având direcția de deplasare dinspre Ilișești către Ciprian Porumbescu, moment în care din partea stângă a sensului de deplasare a sărit o căprioară care s-a izbit în aripa stângă față a autoturismului.

Polițiștii au luat legătura cu responsabilul de fondul de vânătoarea din zănă, care s-a prezentat la fața locului.
{inAds}
În urma analizării leziunilor căprioarei, acesta a fost ridicată de la sol, moment în care a fugit într-o direcție necunoscută.

La solicitarea lucrătorilor de poliție, conducătorul auto a prezentat cartea de identitate, certificatul de înmatriculare, permisul de conducere, având dreptul de a conduce valabil, însă nu a putut face dovada unei polițe RCA valabile.

În urma interogării bazelor de date cu utilizarea aplicației E-DAC, s-a constatat faptul că proprietarul nu și-a îndeplinit obligația legală de a încheia o poliță RCA valabilă.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Proprietarul autoturismului a fost sancționat contravețional, procedându-se totodată la aplicarea măsurii tehnico-administrative de reținere a certificatului de înmatriculare și a numerelor de înmatriculare ale autoturismului și imobilizarea vehiculului.

Din accident nu au rezultat victime și nici pagube materiale.
Mai nouă Mai veche