Dosar penal pentru un tânăr care circula noaptea fără lumini de întâlnire, pe strada Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc

Dosar penal pentru un tânăr care circula noaptea fără lumini de întâlnire, pe strada Calea Transilvaniei din Câmpulung Moldovenesc
Luni, 29 aprilie 2024, la ora 01:30, un echipaj mixt de poliție rutieră din cadrul Compartimentului Rutier și Biroului de Ordine Publică al Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc a efectuat semnal de oprire unui ansamblu de vehicule al cărui conducător auto nu utiliza luminile de întâlnire, pe strada Calea Transilvaniei din localitate.

La volanul autovehiculului Mercedes Benz a fost identificat Constantin C., de 25 de ani, din satul Paltinu, comuna Vatra Moldoviței, județul Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoturismului. Despre documentele remorcii acesta declară verbal faptul că nu le are asupra sa.

Au fost efectuate verificări în baza de date E-DAC, cât și în alte baze de date ale Poliției Române, constatându-se faptul că tânărul este posesor de permis de conducere categoria B, iar ansamblul de vehicule pe care acesta îl conducea depășește masa maximă autorizată de 4250 kg. Astfel, s-a constatat că tânărul conducea un ansamblu de vehicule al cărui masă maximă totală autorizată este de 4800 kg.
{inAds}
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.

A fost întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

De asemenea, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.320 de lei, pentru neutilizaea luminilor de întâlnire pe timp de noapte și pentru lipsa documentelor legale.
Mai nouă Mai veche