Depistat beat la volan pe strada Gheorghe Doja din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava

La data de 23 aprilie 2024, în jurul orelor 18:30, echipajul rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava -Biroul Rutier a procedat la oprirea regulamentară pe strada Gheorghe Doja din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava a unui autoturism Ford care circula spre cartierul Ițcani.

La volanul autovehiculului a fost identificat Ionuț C., de 34 de ani, din comuna Mitocu Dragomirnei, județul Suceava.

Deoarece emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.
{inAds}
Pentru că nu avea asupra sa permisul de conducere, tânărul a fost verificat în bazele de date ale poliției cu folosirea aplicației E-DAC și s-a constatat faptul că acesta figurează cu dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat pentru perioada 17 februarie - 16 mai 2024.

Ulterior, conducătorul auto și dat consimțământul în scris și a fost condus la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge la interval de o oră fiecare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

A fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche