Descinderi la magazine chinezești din Suceava și Fălticeni. Haine confiscate și dosare penale întocmite de polițiști

Descinderi la magazine chinezești din Suceava și Fălticeni. Haine confiscate și dosare penale întocmite de polițiști
La data de 20 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava au organizat şi executat o acţiune pe raza municipiilor Suceava și Fălticeni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală.

Astfel, în baza datelor deținute și a documentării anterioare a acțiunii, au fost efectuate două controale la două unități economice având ca profil comercializarea articolelor de îmbrăcăminte.

Urmare a neregulilor constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 lei pentru nerespectarea obligației de a utiliza aparate de marcat eletronice fiscale, conform art. 11 alin. 1 lit. c pct. iv din OG 28/1999.

De asemenea, a fost confiscată suma de 935 lei, rezultată din vânzări în ziua controlului.
{inAds}
Totodată, au fost constatate în flagrant două infracţiuni la art. 102 alin.1 lit. b şi alin. 3 din Lg. 84/1998 privind drepturile de autor și protejarea mărcilor și indicațiilor geografice.

În urma controalelor, polițiștii au dispus ridicarea în vederea expertizării a aproape 200 de articole vestimentare inscripţionate cu mărci înregistrate şi protejate pe teritoriul României, în valoare de 38.000 lei.

Astfel, a fost depistată o persoană juridică care a expus spre comercializare în punctul de lucru din municipiul Fălticeni, județul Suceava, obiecte din material textil (îmbrăcăminte), având inscripţionate mărcile LUIS VUITTON, GUCCI, KARL LAGERFELD, PRADA, KAPPA, NIKE, JORDAN, GUCCI, CALVIN KLEIN, HUGO BOSS și ADIDAS, fără a deţine certificate de calitate şi conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute. În cauză au fost ridicate un număr de 104 produse, reprezentând obiecte industriale în valoare de 23.000 lei.
Faţă de societatea în cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infractiunii de punere în circulaţie de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii, faptă prev . si ped. de art. 102, alin.1, lit.b şi alin. 3 din Lg. 84/1998 privind ,,marcile si indicatiile geografice”.
Societatea a fost și sancționată cu suma de 12.000 lei conform art. 11 alin. 1 lit. c pct. iv din OG 28/1999 și a fost confiscată suma de 935 lei (suma provenită din încasări și nefiscalizată).


De asemenea, de la o societate comercială din municipiul Suceava, care a expuns spre comercializare în punctul de lucru din localitate obiecte din material textil (îmbrăcăminte), având inscripţionate mărcile CHRISTIAN DIOR, JORDAN, GUESS, KARL LAGERFELD, TOMMY HILFIGER, ADIDAS, CALVIN KLEIN, BURBERRY, LOUIS VUITTON, PUMA, HUGO BOSS și NIKE fără a deţine certificate de calitate şi conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute, au fost ridicate mai multe produse, reprezentând obiecte industriale în valoare de 15.000 lei.
Faţă de societatea în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infractiunii de punere în circulaţie de produse purtând mărci înregistrate fără acordul titularului mărcii, faptă prev. si ped. de art. 102, alin.1, lit.b şi alin. 3 din Lg. 84/1998 privind ,,marcile si indicatiile geografice”.
Mai nouă Mai veche