Dezvoltator imobiliar din Ipotești prins că fura curent electric printr-o instalație improvizată. Polițiștii i-au întocmit dosar penal

Dezvoltator imobiliar din Ipotești prins că fura curent electric printr-o instalație improvizată. Polițiștii i-au întocmit dosar penal
La data de 1 aprilie 2024, la ora 11:02, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ipotești au fost sesizați prin apel 112 de către un angajat E.On despre faptul că a efectuat un control la o instalație electrică la o societate comercială din comuna Ipotești, constatând faptul că se sustrage energie electrică.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că societatea comercială este situată în satul Ipotești.  Angajații E.On au declarat că în urma controlului efectuat au găsit în spatele casei, în partea dinspre garaj și DJ 208A, un cablu multifilar pe care era montată o siguranță de 20 A și un triplu ștecher în care era introdus un prelungitor, cablul fiind alimentat din rețeua de distribuție de joasă tensiune aparținând Del Gaz Grid.

Prin această împrovizație era alimentată instalația de utilizare a clădirii și se consuma energie electrică fără a fi contorizată și facturată, prejudiciul urmând a fi comunicat ulterior de către Del Gaz Grid.
{inAds}
Administratorul societății a declarat că a achiziționat recent clădirea, iar la momentul de față se află în renovare, acesta fiind și motivul pentru care a demontat contorul electric și a făcut acea improvizație.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de „furt” și „executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”.
Mai nouă Mai veche