La plimbare pe ulițele din Păltinoasa cu un scuter radiat din Germania și fără permis de conducere. Dosar penal întocmit de polițiști

La plimbare pe ulițele din Păltinoasa cu un scuter radiat din Germania și fără permis de conducere. Dosar penal întocmit de polițiști
Duminică, 14 aprilie 2024, la ora 21:20, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Păltinoasa au identificat pe drumul comunal din localitate un scuter care era condus de Dumitru B., de 19 ani, din orașul Gura Humorului, iar ca pasager era Sebastian R., domiciliat în satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa, județul Suceava.

Solicitându-i conducătorului mopedului actele de proveniență și permisul de conducere, acesta a prezentat un înscris, respectiv actul de vânzare cumpărare întocmit la data de 1 martie 2024, vânzător fiind un barbat din Munchen, Germania, și cumpărător Dumitru B, domiciliat în sat Capu Codrului, comuna Păltinoasa.

Referitor la permisul de conducere, conducătorul auto a precizat că nu posedă pentru nicio categorie de vehicul.
{inAds}
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Procedându-se la verificarea mopedului în bazele de date ale Poliției Române, s-a stabilit faptul că acesta a fost înmatriculat în Germania la data de 21 august 2023 și radiat la data de 29 februarie 2024, la momentul controlului fiind neînmatriculat.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunile de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche