Tânără șoferiță din Sucevița, dosar penal după ce le-a prezentat polițiștilor o asigurare RCA falsificată

Duminică, 14 aprilie 2024, la ora 22.45, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea, în timp ce efectua activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, a oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.

La volan a fost identificată Claudia Z., de 28 de ani, din comuna Sucevița, aceasta prezentând pentru control permisul de conducere, certificatul de înmatriculare al autoturismului și asigurarea de răspundere civilă auto RCA, precizând verbal că nu deține asupra sa cartea de identitate.

Polițiștii au procedat la efectuarea de verificări în bazele de date ale Poliției Române, stabilindu-se că tânăra deține permis de conducere, acesta fiind valabil, fără mențiuni.
{inAds}
Ulterior, s-au efectuat verificări în bazele de date ale Poliției Române cu privire la autoturism, stabilindu-se că acesta figurează înmatriculat pe Ionuț C., din comiuna Mihai Eminescu, județul Botoșani.

Cu privire la asigurarea de răspundere civilă auto RCA prezentată de conducătoarea vehiculului s-a constatat că aceasta nu figurează în bazele de date ale Poliției Române și există suspiciune să fie falsificată.

Conducătoarea vehiculului a precizat că a achiziționat recent autoturismul în cauză, nu are cunoștințe cu privire la documentele de acest fel și nu avea la cunoștiință că acesta ar fi falsificat. Documentul a fost ridicat prin ordonanță a lucrătorului de cercetare penală din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea pentru continuarea cercetărilor.

Întrucât nu poseda cartea de identitate asupra sa, nu purta centura de siguranță în timpul deplasării și autoturismul Renault Megane Scenic nu figura cu asigurare de răspundere civilă valabilă, conducătoarea auto a fost sancționată contravențional, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare, fiind eliberată dovadă fără drept de circulație.

A fost întocmit dosar penal privind infracțiunile de „fals material în înscrisuri oficiale”, „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”.
Mai nouă Mai veche