Măsurile dispuse la nivelul Poliției de Frontieră Suceava pentru perioada 1-7 mai

Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Suceava informează că în perioada 1-7 mai polițiștii de frontierã suceveni vor acționa, zilnic, în scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

În acest sens, vor desfășura activități de supraveghere și control atât în punctele de trecere cât și la frontiera verde, în scopul prevenirii și combaterii infracționalității transfrontaliere.

În momentul de față, timpii de așteptare pentru automarfare, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, sunt de 30 minute pe sensul de intrare în România, respectiv 120 minute pe cel de ieșire din tară.
{inAds}
Prin urmare, au fost luate măsuri de suplimentare a numărului de polițiști de frontieră, astfel încât sã se asigure un control eficient și operativ.

De asemenea, acolo unde situația o va impune, pentru operativitate, polițiștii de frontieră au în dotare stații mobile care pot fi folosite în vederea efectuării controlului de frontieră.

„Reamintim faptul cã, frontiera cu Ucraina este granița externã a Uniunii Europene, sens în care la controlul de frontieră participă și celelalte autorități responsabile cu efectuarea de verificãri cu privire la tranzitul de mărfuri.

În continuare se va menține legatura cu autoritățile de frontieră ucrainene, pentru gestionarea cât mai eficientã în ceea ce privește procesarea camioanelor.

Nu în ultimul rând, recomandăm cetățenilor români și straini care doresc sã tranziteze frontiera națională, în această perioadă, sã utilizeze toate punctele de frontieră deschise traficului internațional și totodată să consulte aplicația Trafic online disponibilă pe pagina de internet a instituției, care afișează timpii de așteptare în puntele de trecere.

Sã aveți sărbători în liniște!”
, a transmis agent șef de poliție Alina Petraru, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava.
Mai nouă Mai veche