Mihai Șerbuc, suceveanul care și-a ucis fiica vitregă, a fost condamnat la 26 de ani de închisoare

Mihai Șerbuc, suceveanul care și-a ucis fiica vitregă, a fost condamnat la 26 de ani de închisoare
Magistrații de la Tribunalul București au dat o decizie în cazul suceveanului Marcel Şerbuc, criminalul fetei de 12 ani din Capitală, al cărei cadavru a fost ascuns în lada unei canapele.

Marcel Șerbuc a fost condamnat de magistrații de la Tribunalul București la 26 de ani de închisoare pentru omor calificat și pentru tâlhărie. A fost dispusă o pedeapsă de 25 de ani pentru omor calificat și o altă pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie. Cele două s-au contopit și a reieșit astfel pedeapsa de 26 de ani. Pentru moment, Marcel Șerbuc rămâne în arest preventiv, așa cum a fost și până în acest moment.

Reamintim că, în cursul anului trecut, Marcel Șerbuc a început să fie cercetat de către polițiști pentru omor calificat, după ce fiica lui vitregă, Ana Maria, a fost găsită decedată în canapeaua apartamentului în care locuia împreună cu mama ei, dar și cu Marcel Șerbuc. Fata a fost dată dispărută de către tată, undeva în apropierea Paștelui, anul trecut.
{inAds}
Alarma au dat-o vecinii care au simțit un miros puternic în apartamentul în care aceștia locuiau. Polițiștii veniți la faţa locului au făcut descoperirea macabră. Au găsit-o pe fetiță fără suflare în lada canapelei.

A fost găsită imediat după aceea, mama ei, care era plecată în Spania. Aceasta a fost adusă în România și a dat declarație în fața polițiștilor. Ea a fost și cea care le-a spus despre Marcel Șerbuc. Mai apoi, el a fost găsit în Olanda și extrădat în țara noastră. El și-a recunoscut faptele și iată că, astăzi a venit această decizie de condamnare pentru 26 de ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Marcel Șerbuc a povestit cum a ucis-o pe Ana Maria, fata de 12 ani găsită moartă într-o canapea dintr-un apartament, în București

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, a povestit că Ana Maria, fata de 12 ani, l-a lovit iar el a ripostat, lovind-o, la rândul lui, peste față. Potrivit spuselor acestuia, adolescenta s-a dezechilibrat și s-a lovit cu capul de cadă.

În urma loviturii, fata a început să sângereze pe gură, iar el s-a speriat, a luat un șiret și a strangulat-o. Ulterior, bărbatul a curățat casa, a pus cadavrul în saci și l-a ascuns sub pat.

„A detaliat că fata l-a lovit, iar acesta a ripostat, a lovit-o peste față, apoi s-a dezechilibrat și s-a lovit de cadă. Din lovitura suferită, aceasta a început să sângereze (...), iar el s-a „speriat”, a luat un șiret și a strangulat-o. A curățat casa, apoi a pus cadavrul în saci și l-a pus sub pat”, a spus avocatul Adrian Cuculis.
Mai nouă Mai veche