Tânăr victimă a unei tâlhării din Rădăuți, reținut în arest după ce și-a schimbat mărturia ca să îl salveze pe agresor

Victima unei tâlhării din Rădăuți, reținută în arest după ce și-a schimbat mărturia ca să îl salveze pe agresor
Lucrătorii Poliției Municipiului Rădăuți au continuat cercetările privind sesizarea făcută de Cristian Tironeac, de 18 ani, din municipiul Rădăuți, din 22 martie 2024, la ora 20:05, când a reclamat prin 112 cu privire la faptul că a fost agresat și i-au fost sustrase două perechi de pantaloni pe care le avea la vânzare.

La data de 1 aprilie 2024, persoana vătămată a fost reaudiată la solicitarea acesteia, ocazie cu care a relatat aspecte nereale pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a inculpatului Maximiliano Linu.

Organele de cercetare penală din cadrul Biroului de Investigații Criminale Rădăuți s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de „favorizarea făptuitorului”, faptă prevăzută de art. 269 alin. 1 din Codul Penal.
{inAds}
În cauză s-a dipsus extinderea urmăririi penale în față de numitul Tironeac Cristian, pentru săvârşirea faptei de „favorizarea făptuitorului”, faptă prev. art. 269 alin. 1 din Codul Penal, constând în aceea că: în calitate de persoană vătămată, în dosarul penal având ca obiect infracțiunea de ”tâlhărie calificată”, prin declarația dată în fața organelor de urmărire penală la data de 01.04.2024, în scopul îngreunării cercetărilor în această cauză penală și împiedicării tragerii la răspundere penală a inculpatului Linu Maximiliano, față de care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, a declarat că pentru bunurile sustrase, inculpatul i-a oferit suma de 120 de lei, în contradicție cu probatoriul administrat și declarațiile date anterior, asupra cărora a revenit.

După audiere, față de suspectul Tironeac Cristian a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, începând cu data de 01.04.2024, ora 12:15 urmând ca măsura să expire la data de 02.04.2024, ora 12:15.

La nivelul Poliției mun. Rădăuți a fost constituită o escortă care a preluat persoana reținută și a condus-o în C.R.A.P. din cadrul I.P.J.Suceava.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii din cadrul BIC Rădăuți, dosarul urmând a fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche