Mormântul lui Viorel Petrescu, lider al mișcării Oastea Domnului, a fost dezgropat de un bărbat care susține că defunctul i-a apărut în vis și „i-a dat un semn de viață din sicriu”. Polițiștii i-au întocmit dosar penal

Mormântul lui Viorel Petrescu, lider al mișcării Oastea Domnului, a fost dezgropat marți dimineață de un bărbat care susține că l-a visat și „i-a dat un semn de viață din sicriu”. Polițiștii au întocmit dosar penal
Mormântul lui Viorel Petrescu, lider al mișcării „Oastea Domnului”, a fost dezgropat, marți dimineață, de un bărbat care susține că l-a visat pe defunct și a crezut că „i-a trimis un semn de viață”. Bărbatul este cercetat pentru profanare de morminte și va fi evaluat psihic.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Ipotești au fost sesizați, marți dimineața, la ora 09:36, de Iustin C., preotul paroh al Bisericii cu hramul „Sfânta Treime” Corocăiești, cu privire la faptul că a fost profanat un mormânt situat în cimitirul nou.

Preotul le-a spus polițiștilor că marți dimineața, în jurul orelor 09:00, a fost anunțat de către familia unui defunct că mormântul acestuia a fost profanat.
{inAds}
La fața locului, preotul a observat că cele spuse de membrii familiei se confirmă, respectiv mormântul este săpat, pământul înlăturat iar capacul sicriului este deschis, motiv pentru care a sesizat organele de poliție prin 112.

La fața locului se aflau preotul, membrii familiei defunctului precum și autorul comiterii faptei, Ilie R., de 45 de ani, din localitatea Stroiești.

Bărbatul, membru al mișcării ortodoxe „Oastea Domnului”, le-a spus anchetatorilor că a fost prezent la înmormântarea din data de 28 martie 2024, iar în noaptea de luni spre marți l-a visat pe defunctul Viorel Petrescu și a crezut că acesta i-a transmis un semn de viață din sicriu, motiv pentru care a mers și a săpat mormântul și a deschis sicriul.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru profanare de cadavre sau morminte. Suspectul va fi prezentat Secția de Psihiatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Suceava, pentru evaluare psihiatrică.

Funeraliile lui Viorel Petrescu, un foarte cunoscut și apreciat membru al mișcării Oastea Domnului, au avut loc joi, 28 martie 2024, la eveniment participând câteva sute de persoane.
Mai nouă Mai veche