Nicolae Daniel Popescu, fost deputat USR, candidatul Alianței Dreapta Unită la primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc

Nicolae Daniel Popescu, fost deputat USR de diaspora, candidatul Alianței Dreapta Unită la primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc
Nicolae Daniel Popescu, fost deputat USR de diaspora, a fost desemnat candidatul Alianței Dreapta Unită (ADU) la primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc. Decizia a fost luată duminică, 14 aprilie, în prezența președintelui filialei județene USR Suceava, primarul Vasile Cărare, respectiv al filialei județene PMP Suceava, Marian Andronache, a candidaților la consiliul local din Câmpulung Moldovenesc, a președinților filialelor locale Cristian Sidor (PMP) și Cristina Piticari (USR) și ai reprezentanților birourilor județene ale celor două partide.

„Candidez la primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc pentru ca îmi doresc sa aduc acasă toate lucrurile bune pe care le-am învățat în cei peste 13 ani de cariera în străinătate, în educație, cercetare și management, și aproape 4 ani în parlamentul României. Sunt un om integru, competent și am o echipă de oameni profesioniști alături de care am considerat ca este timpul să îi convingem pe câmpulungeni să lase viitorul acestui oraș în mâini mai bune, mai capabile, mai pricepute. Scopul meu este să oferim câmpulungenilor plecați motive să revină, iar celor rămași argumente să rămână”, a declarat Popescu.

Câmpulungeanul Nicolae Daniel Popescu are 42 de ani, este de profesie jurist, fost bursier în Marea Britanie și are un master în studii europene de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A fost deputat USR de diaspora în legislatura 2016-2020. A revenit în țară în 2017, după 11 de carieră la o agenție guvernamentală britanică. Pâna în 2017 a fost manager al departamentului de cercetare al Agenției de Echivalare a Diplomelor din Marea Britanie. A ajutat mii de români să-și echivaleze diplomele românești în Regatul Unit, iar 2015 a primit din partea Ambasadei României la Londra distincția «Diploma Ambasadorului» la categoria «Comunitate Românească», pentru implicarea sa în rezolvarea problemelor comunității românești din Regatul Unit.
{inAds}
„Daniel Popescu are viziunea, experiența profesională necesară și o echipă împreună cu care va construi un oraș modern, curat și dezvoltat. A fost și un parlamentar foarte implicat în județul Suceava, iar asta arată ca are și experiența politică necesară pentru a aduce noi proiecte, dar și pentru a le finaliza pe cele în derulare. Mai important, are și capacitatea de a atrage noi investitori și noi proiecte în infrastructura edilitară, în special prin finanțări europene, lucruri care pot aduce Câmpulungul la standardele secolului în care trăim“, a declarat Vasile Cărare, primarul orașului Milișăuți.

Popescu a inițiat cu succes în Parlament mai multe proiecte de lege care au avut la bază experiența din diaspora și județul Suceava. Unul dintre acestea a modificat legea zonelor metropolitane pentru a permite și municipiilor de rangul II din județul nostru - Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuți și Vatra Dornei - să îşi înfiinţeze zone metropolitane. Aceasta initiativă ar trebui să crească viteza de dezvoltare a celor cinci municipii de rang II din județul Suceava, mai ales că există finanțări europene și pentru acest tip de asocieri urbane.

„Daniel Popescu și echipa sa de consilieri locali aduc un suflu nou în administrația locală, mai ales că lipsa oportunităților pe piața muncii și lipsa investițiilor în infrastructura edilitară afectează mult calitatea vieții câmpulungenilor. Am convingerea că Daniel va fi un primar al comunității, al oamenilor și că împreună cu echipa sa se va folosi de toată experiența profesională pentru a rezolva problemele critice ale orașului”, a spus Marian Andronache, candidat la primăria municipiului Suceava.
Nicolae Daniel Popescu, fost deputat USR de diaspora, candidatul Alianței Dreapta Unită la primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc
Mai nouă Mai veche