Șofer în stare avansată de ebrietate la volanul autoturismului, la Bălinești

Șofer în stare avansată de ebrietate la volanul autoturismului, la Bălinești
La 23 aprilie 2024, la ora 10:50, lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bălcăuți au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire pentru autoturismului Dacia care se deplasa pe drumul județean 291A, în satul Bălinești, comuna Grămești, județul Suceava.

La volanul autoturismului a fost identificat Ioan C. din comuna Grămești, județul Suceava, posesor de permis de conducere valabil pentru categoriile AM, B1, B.

În autoturism nu se aflau alte persoane.
{inAds}
Întrucât emana halenă alcoolică și avea un comportament specific unei persoane care a consumat băuturi alcoolice, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație alcoolică de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul de Boli Cronice Siret, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge la interval de o oră, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche