Tânăr cu comportament agresiv în trafic, pe bulevardul George Enescu din Suceava, test pozitiv la Cannabis

Tânăr cu comportament agresiv în trafic, pe bulevardul George Enescu din Suceava, test pozitiv la Cannabis
La data de 28 aprilie 2024, la ora 12:40, un echipaj de poliție care efectua serviciul de supraveghere și control al traficului rutier pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava a observat un autoturism Volkswagen al cărui conducător auto avea un comportament agresiv în trafic, executând manevre bruște și intempestive.

Polițiștii au procedat la oprirea regulamentară a autoturismului pe strada Universității. 

La volan a fost identificat Samuel M., din satul Mihoveni, comuna Șcheia, județul Suceava.

Conducătorul autoturismului a înmânat certificatul de înmatriculare al autoturismului, polița RCA, cartea de identitate și permisul de conducere. Cu ocazia verificărilor s-a constatat faptul că are RCA și inspecția tehnică periodică valabile.
{inAds}
În continuare, s-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ. Totodată, s-a procedat la testarea sa cu aparatul drugtest ocazie cu care acesta a indicat o valoare pozitivă la substanța Cannabis (THC).

Având în vedere rezultatul, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou“ Suceava, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii substanțelor prezente în organism.

Pentru contravenția săvârșită, faţă de conducătorul auto s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, cu aplicarea sancțiunii complementare de suspendare a exercitării dreptului de a conduce pe drumurile publice.

A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche