Un biciclist beat a furat o camionetă din parcarea Dedeman Suceava și a oprit singur la Plopeni, când și-a dat seama că a greșit drumul spre Brăești

La data de 30 martie 2024, în jurul orelor 00:04, lucrătorii Poliției orașului Salcea au fost informați prin 112 despre faptul că pe DN29, la Plopeni, se deplasează dinspre municipiul Suceava spre orașul Salcea o autoutilitară de culoare albă, iar conducătorul auto este posibil să se afle sub influența băuturilor alcoolice.

Cu ocazia deplasării la fața locului, la o distanță de cinci metri de autoutilitară a fost identificat Daniel S., de 26 de ani, domiciliat în satul Recia-Verbia, comuna Dimăcheni, județul Botoșani.

Persoana identificată a declarat faptul că el a condus autoutilitara pe care a parcat-o vis-a-vis de societatea Linda Ecotil din orașul Salcea, județul Suceava.

În urma verificării în bazele de date, s-a stabilit faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
{inAds}
S-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilometru rezultând o alcoolemie de 1.18 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care cel în cauză a fost condus la Secția UPU a Spitalului Județean Suceava, unde a fost de acord să îi fie prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Procedându-se la verificarea documentelor autoutilitarei și fiind întrebat despre proveniența ei, tânărul a declarat faptul că la data de 30 martie 2024, în jurul orelor 00:00, în timp ce se deplasa cu o bicicletă prin cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, mai exact pe lângă magazinul Dedeman, a observat autoutilitara care se află parcată pe marginea drumului. Acesta a verificat portierele autoutilitarei, ocazie cu care a observat că nu este asigurată și profitând de acest lucru, a pătruns în interiorul ei, ocazie cu care a găsit o cheie de rezervă, cu ajutorul căreia a pornit-o și a condus-o spre oraș Salcea, județul Suceava. În proximitatea societății Linda Ecotil, a realizat faptul că a greșit drumul, dorind să se deplaseze spre localitatea Brăești, județul Botoșani, motiv pentru care a parcat-o și s-a dat jos.

S-a luat legătura telefonică cu deținătorul autoutiliarei, Daniel A., ocazie cu care a fost informat despre faptul că i-a fost sustrasă autoutilitara, solicitându-i-se să se prezinte la locul în care se află parcată, pentru a o putea preda către acesta dupa examinarea ei.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „furtul în scop de folosință”.
Mai nouă Mai veche