Un șofer beat urmărit de poliție s-a izbit într-un podeț, la Calafindești

Un șofer beat urmărit de poliție s-a izbit într-un podeț, la Calafindești
Duminică, 28 aprilie 2024, la ora 20:55, lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bălcăuți, aflați pe DC 39 din comuna Calafindești, județul Suceava, au observat un autoturism Skoda Fabia de culoare albastru care pleca din fața magazinului denumit popular „La Ioneac”, având direcția de deplasare spre comuna Grănicești. Întrucât la magazinul în cauză se consumă băuturi alcoolice, lucrătorii de poliție au efectuat semnal regulamentar de oprire autoturismului, dar conducătorul vehiculului nu s-a conformat și a mărit viteza de delasare.

La un moment dat, conducătorul vehiculului Skoda Fabia a intrat în coliziune cu autoturismul Land Rover care se afla parcat în afara a drumului comunal DC39, rezultând doar pagube materiale.

În urma impactului, autoturismul Skoda Fabia a fost proiectat în podețul din partea stângă a drumului comunal DC 39.
{inAds}
Lucrătorii de poliție au coborât imediat din autospecială și au reușit extragerea în condiții de siguranță a șoferului, fără a fi necesară utilizarea forței, acesta nesuferind leziuni în urma evenimentului. 

La volan a fost identificat și legitimat Gheorghe C., din satul Calafindești, județul Suceava.

Întrucât emana halenă alcoolică și avea un comportament specific unei persoane care a consumat băuturi alcoolice, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Boli Cronice Siret, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge la interval de o oră, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Autoturismul Skoda Fabia avea I.T.P. și R.C.A. valabile.

A fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche