Un tânăr prins la furat într-o mașină lasată descuiată, la Gălănești, le-a spus polițiști că voia doar să își încarce telefonul

Un tânăr prins la furat într-o mașină lasată descuiată, la Gălănești, le-a spus polițiști că voia doar să își încarce telefonul
Duminică, 21 aprilie 2023, la ora 22:20, polițiștii Secției de Poliție Rurală Gălăneşti au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că un bărbat a fost suprins la furat într-uo gospodărie din localitate. 

Din primele verificări, s-a stabilit că duminică seară, în jurul orei 21:30, apelanta Maria I., din Gălănești, a plecat de acasă cu autoturismul Ford Fiesta pentru a cumpăra o pizza.

Femeia a revenit acasă în jurul orei 21.45 și a intrat cu autoturismul în curtea locuinței. După ce a luat pizza din mașină, a intrat în imobil fără a încuia autoturismul și fără a închide porțile de acces în curtea imobilului.
{inAds}
În jurul orelor 22.20, a ieșit din casă cu intenția de a închide porțile. 

În momentul în care închidea porțile, portiera din stîngă față a autoturismului s-a deschis și din mașină a ieșit o persoană de sex bărbătesc, care a sărit gardul imobilului și a fugit pe terenurile agricole din apropiere.

Au fost efectuate verificări în zona din imediata apropiere a locuinței, iar pe un drum comunal polițiștii au identificat o persoană de sex masculin care corespundea descrierii făcute de reclamantă. A fost identificat Vasile M., în vârstă de 22 de ani, domiciliat în comuna Bilca.

Fiind condus la sediul Secției de Poliție Rurală Gălănești, bărbatul a recunoscut că a pătruns fără drept în curtea și autoturismul persoanei vătămate, motivând însă că a vrut doar să-și încarce bateria telefonului mobil în autoturism.

A fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „tentativă la furt calificat”.
Mai nouă Mai veche