VIDEO Incendiu la o locuință din Petia

Incendiu la o locuință din Petia
Pompierii militari ai Detașamentului Fălticeni au intervenit duminică, 31 martie 2024, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din satul Petia, comuna Bunești. Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 12:58. 

La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau în interiorul locuinței și la acoperiș, cu pericol de propagare la întreaga construcție și la vecinătăți.

Incendiul a fost lichidat la ora 14:15.
{inAds}
Au ars bunuri din interior și acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. De asemenea, s-au degradat pereții portanți ai locuinței, obiecte de mobilier, aparate electronice și electrocasnice, materiale textile, tâmplărie din PVC și altele.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la aparate electrice lăsate sub tensiune.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și anexele gospodărești.
 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava reaminteşte cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru preîntâmpinarea unor evenimente nedorite, soldate cu pagube materiale şi uneori, din nefericire, chiar cu pierderi de vieţi omeneşti.

ATENŢIE LA APARATELE ELECTRICE SUB TENSIUNE!

• Nu lăsaţi nesupravegheate aparate electrice sub tensiune, cum sunt: radiator, aerotermă, reşou, fier de călcat, lampă, televizor şi altele asemenea;

• Instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică, respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului, menţionate în prospectul produsului;

• Verificaţi, periodic, cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora, atunci când sunt uzate.

• Dacă sesizaţi miros de plastic topit, deconectaţi aparatul de la sursa de curent. De cele mai multe ori, acest miros este produs de topirea corpului prizei sau a ştecărului. Treptat, arsura se va extinde pe conductorul (cablul) de alimentare, care își va schimba culoarea, până când se va înnegri. Următorul punct va fi aparatul electric sau sistemul electric din perete, iar incendiul este iminent;

• Unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a aparatelor electrice. Avertismentul vizează în mod special electrocasnicele mari (radiator, frigider, reşou, aerotermă, maşină de spălat etc.). Alocaţi fiecărui aparat câte o priză. În cazul în care uniţi mai multe aparate la o singură sursă, aceasta se poate încălzi, provocând în scurt timp un incendiu;

• Atunci când plecaţi de acasă pentru câteva ore, deconectaţi consumatorii puternici de la sursa de curent electric. În cazul în care folosiţi prelungitoare cu posibilitatea de stopare a alimentarii cu energie electrică, nu ezitaţi să deconectaţi consumatorii electrici de fiecare dată când petreceţi mai mult timp în afara casei.
Mai nouă Mai veche