VIDEO Primele imagini cu judecătoarea din Suceava în timp ce se droghează

Au aparut primele imagini un magistrat în timp ce consumă droguri. Este vorba despre judecatoarea Ana Maria Chirila de la Curtea de Apel Suceava, trimisă în judecată de procurorul PICCJ Marcel Sandu într-un dosar inceput de procuroarea Mihaiela Iorga-Moraru (în prezent sefa Sectiei I DNA), pentru un pomelnic de acuzatii, printre care deținere de droguri pentru consum și trafic de droguri.

Imaginile au fost difuzate de Antena 3. Judecatoarea Ana Maria Chirila a fost suprinsa de tehnica de supraveghere instalată de procurori în timp ce stă la masa cu doua persoane și prizeaza un praf alb de pe o farfurie.

Amintim ca în octombrie 2023 judecatoarea Ana Maria Chirila a fost retinuta de PICCJ si arestata preventiv, pentru ca in 31 ianuarie 2024 sa fie trimisa in judecata. Chirila este acuzata folosirea, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, favorizarea faptuitorului, luare de mita, detinere de droguri pentru consum, punere la dispozitie, cu stiinta, cu orice titlu, a unei locuinte pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit in asemenea locuri si trafic de droguri de mare risc.
{inAds}
Concret, procurorii PICCJ o acuza pe judecatoarea Chirila ca ar fi furnizat informatii din dosarele DIICOT in legatura cu perchezitiile care urmau sa fie efectuate si masurile de supraveghere dispuse, actiuni care priveau grupari de criminalitate organizata, inclusiv de trafic de droguri.

De asemenea, pentru hotararile pronuntate intr-un dosar DIICOT, judecatoarea Ana Maria Chirila ar fi primit de la membrii respectivelor grupari de criminalitate bijuterii, folosinta gratuita a unor autoturisme, contravaloarea unor sejururi, precum si servicii de paza si protectie.

In ceea ce priveste detinerea de droguri pentru consum, Chirila este acuzara ca in perioada august – octombrie 2023 ar fi avut in locuinta sa cantitati droguri de mare risc in vederea consumului propriu, din care a consumat in mod repetat atat singura cat si impreuna cu o alta persoana. In plus, aceasta va fi judecata si pentru trafic de droguri, procurorii PICCJ sustinand ca a pus la dispozitia unei persoane fizice o suma de bani, comandandu-i achizitionarea de droguri de mare risc, iar ulterior i-a oferit acesteia droguri de mare risc din cele achizitionate urmare a comenzii sale, consumand impreuna cu acesta in locuinta sa.

Judecatoarea Ana Maria Chirila se afla in arest preventiv din luna octombrie 2023. Impreuna cu Chirila, PICCJ a trimis in judecata alti doi inculpati (Mihai Pinzari si Ciprian Cotoara).

VIDEO:

Mai nouă Mai veche