VIDEO Urmărire după un microbuz burdușit cu țigări de contrabandă, la Falcău

VIDEO Urmărire după un microbuz burdușit cu țigări de contrabandă, la Falcău
Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit aproximativ 25.000 pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară într-un microbuz, în localitatea Falcău. Marfa, în valoare de 290.000 lei, urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

În cursul nopții trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava și SPF Vicovu de Sus au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 02.00, pe raza localității Falcău, polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autovehicul marca Volkswagen Transporter, pe care erau aplicate plăcuțe de înmatriculare de România. Întrucât conducătorul auto nu a oprit la semnalele colegilor noștri, a fost utilizat dispozitivul antipneu, iar ulterior polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea microbuzului.
{inAds}
După aproximativ doi kilometri, șoferul a oprit mijlocul de transport, abandonându-l pe marginea drumului. S-au dispus măsuri de monitorizare a zonei în vederea reținerii șoferului, în microbuz fiind observate mai multe baxuri care conțineau țigări. Mijlocul de transport a fost condus la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor aflate în mașină a rezultat cantitatea de 24.800 pachete de ţigări de proveniență extracomunitară, în valoare de 290.000 lei.

Microbuzul, în valoare de 34.000 lei, care s-a dovedit a avea număr fals de înmatriculare, a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Mai nouă Mai veche