Trei transporturi ilegale de lemn depistate în trafic la Marginea și Suceava

Trei transporturi ilegale de lemn depistate în trafic la Marginea și Suceava
La 2 aprilie 2024, la ora 09.50, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control o autoutilitară Mercedes Benz Sprinter pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, județul Suceava .

La volan a fost identificat Ilie D., din satul Strâmtura, comuna Vama, județul Suceava, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei.

Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că transporta materiale lemnoase, respectiv lemn de foc specia fag, iar conducătorul auto a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire.

Având în vedere cele constatate, s-a efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la punctul de descărcare din cadrul Ocolului Silvic Marginea.
{inAds}
În timp ce lucrătorii de poliție conduceau autoutilitara către punctul de descărcare, pe drumul comuna neclasificat din comuna Marginea au oprit în trafic și autoutilitara Mercedes Benz Actros, care transporta materiale lemnoase.

La volan a fost identificat Ioan J., din comuna Straja, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei, cât și avizul de însoțire emis la data de 2 aprilie 2024, ora 09.52, de către SC Indmar SRL, fiind inscrisă cantitatea de 1,05 metri cubi lemn rotund și lemn de foc specia paltin de munte și cantitatea 7,61 metri cubi lemn rotund și lemn de foc specia molid.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de materiale lemnoase înscrisă în avizul de însoțire și cea încărcată pe mijlocul de transport, i s-a solicitat conducătorului auto să se de deplaseze la punctul de descărcare din cadrul Ocolului Silvic Marginea, în vederea inventarierii.

În urma activităților de inventariere desfășurate de către personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, s-a constatat că în autoutilitara Mercedes Benz Sprinter, se afla cantitatea totală de 2,38 metri cubi lemn de foc specia fag.

Pentru acest motiv, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 2,38 metri cubi lemn de foc specia fag în valoare de 630 lei a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

De asemenea, în urma inventarierii materialului lemnos încărcat în autoutilitara Mercedes Benz Actros, s-a constatat se afla cantitatea totală de 14,67 metri cubi lemn de foc specia molid, rezultând un plus de 6,76 metri cubi față de cantitatea înscrisă în aviz, cu luarea în considerarea a toleranțelor. Referitor la cantitatea de 1,05 metri cubi lemn rotund și lemn de foc specia paltin de munte înscrisă în avizul de însoțire, s-a constatat că în realitate această cantitate nu există încărcată pe mijlocul de transport.

Pentru acest motiv, societatea emitentă a avizului de însoțire a fost sancționată contravențional, cantitatea de 6,76 metri cubi lemn de foc specia molid în valoare de 1.162 lei fiind confiscată fizic și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea, iar cantitatea de 1,05 metri cubi lemn rotund și lemn de foc specia paltin de munte în valoare de 271 de lei a fost confiscată valoric.


Tot marți, 2 aprilie 2024, la ora 14.45, patrula auto din cadrul Secției de Poliție Burdujeni a oprit pentru control o autoutilitară Mercedes-Benz încărcată cu lemn de foc fag și diverse tari, pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava.
La volan a fost identiifcat Vlăduț S., din satul Bogata, comuna Baia, județul Suceava, În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că transportă cantitatea de 2,7 metri cubi lemn de foc fag și diverse tari fără a deține documente de proveniență legală.
Conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional, iar cantitatea de 2,7 metri cubi lemn de foc fag și diverse tari, în valoare de 715 lei, a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie inginerului silvic din cadrul Ocolului Silvic Adâncata.
Mai nouă Mai veche