Accident de muncă în pădure, la Stulpicani. Bărbat strivit de un arbore de șase metri

Accident de muncă în pădure, la Stulpicani. Bărbat strivit de un arbore de șase metri
La data de 17 mai 2024, la ora 16:46, lucrătorii Poliției orașului Frasin au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că Gheorghiță B., de 34 de ani, din comuna Stulpicani, angajat la Valyvad SRL pe funcția de legător, s-a accidentat în parcela de pe raza Cantonului silvic Pârâul Florii pe care firma la care este angajat efectuează lucrări de exploatare de masă lemnoasă.

Din primele verificări s-a constatat că în jurul orelor 16:10, după ce a legat de TAF lemnul care urma a fi tractat spre depozit, bărbatul s-a îndepărtat de acesta iar în timp ce TAF-ul cobora spre depozit, din trepidațiile acestuia la un moment dat un arbore putred cu o lungime de șase metri s-a dezrădăcinat căzând peste bărbat.

La fața locului a intervenit un echipaj SMURD care l-a preluat pe cel în cauză pentru a-l transporta la Spitalul orășenesc Gura Humorului, fiind ulterior transferat la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.
{inAds}
Având în vedere că vătămarea corporală a surevnit ca urmare a leziunilor suferite în cadrul unui accident de muncă, s-a solicitat informarea Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava pentru efectuarea de cercetări și întocmirea actelor de constatare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 319/2006 a sănătății și securității în muncă.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „vătămarea corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.
Mai nouă Mai veche