Arhiepiscopul Pimen, evocat la Suceava: „Era un nostalgic al vremurilor în care cuvântul și omul aveau valoare și cinste”

Arhiepiscopul Pimen, evocat la Suceava: Era un nostalgic al vremurilor în care cuvântul și omul aveau valoare și cinste
Arhiepiscopul Pimen a fost comemorat luni, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, la împlinirea a patru ani de când a trecut la cele veșnice.

Slujba de pomenire a fost oficiată de actualul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic.

La final, preotul Ionel Doru Budeanu, protoiereul Protopopiatului Suceava I, a făcut o evocare a celui pomenit.
{inAds}
Protoiereul a punctat că „timpul a fost generos cu Înaltpreasfinția Sa, însă vremurile nu” pentru că de multe ori a fost trădat de cei în care și-a pus nădejdea că vor ajuta Biserica și poporul, crezând în cuvânt, pentru că în ADN-ul său, „cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era cuvântul” (Ioan 1,1), dezamăgit, dar totuși în așteptare că poate omul se va întoarce la Cuvânt.

„Căuta în fiecare OMUL! Ținea la valorile morale, filantropice și era un păstrător al tradițiilor și culturii”, a subliniat preotul Ionel Budeanu.

„Era un nostalgic al vremurilor în care cuvântul și omul aveau valoare și cinste. În cei aproape treizeci de ani de arhipăstorire în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a redeschis mănăstiri, a ctitorit biserici și s-a implicat în lucrarea filantropică construind azile, orfelinate și case celor sinistrați, prețuind vârstnicii dar și copiii care aveau să devină viitorul țării”.

Arhiepiscopul Pimen a trecut la cele veșnice în data de 20 mai 2020, la vârsta de peste 90 de ani, după 38 de ani de slujire în Biserica Ortodoxă Română în demnitatea de arhiereu. Slujbe de pomenire au avut loc și la mormântul său de la Sihăstria Putnei.
Mai nouă Mai veche