Bărbat prins sub buldoexcavatorul răsturnat în livadă, la Păiseni

Bărbat prins sub buldoexcavatorul răsturnat în livadă, la Păiseni
Luni, 13 mai 2024, la ora 17:03, polițiștii Secției de Poliție Rurală Mălini au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că un buldoexcavator s-a răsturnat peste un bărbat și acesta are piciorul prins dedesubt, în satul Păiseni, comuna Cornu Luncii, județul Suceava.

Din primele verificări s-a constatat că este vorba despre Vasile P., în vârstă de 46 ani, din Păiseni, comuna Cornu Luncii. Bărbatul deține un mini boldo-excavator Volvo pe care în folosește pentru efectuarea unor lucrări diverse pentru uz propriu.

Luni, în jurul orei 16:45, după efectuarea unor lucrări în livada gospodăriei, bărbatul a decis să spele acest mini buldo-excavator și, în timp ce manevra brațul, utilajul a fost dezechilibrat, iar în cădere i-a prins piciorul stâng între cadrul metalic al habitaclului și pământ, provocându-i leziuni.
{inAds}
Soția bărbatului a apelat 112 și cerut ajutorul autorităților.

Până la sosirea la fața locului a echipajelor de poliție și de ambulanță, bărbatul și-a eliberat piciorul de sub utilaj. Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Fălticeni având diagnosticul de „traumatism antepicior stâng prin strivire”.

Din primele cercetări efectuate, s-a constatat că bărbatul nu a manevrat cu atenție utilajul, fapt pentru care s-a autoaccidentat, nefiind vorba de săvârșirea infracțiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, activitatea desfășurându-se în gospodăria proprie și cu un utilaj proprietate personală, acesta fiind în afara timpului de lucru.

Cercetările sunt continuate pentru clarificarea tuturor circumstanțelor în care s-a produs vătămarea corporală.
Mai nouă Mai veche