Buletin de presă, 1 mai 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 1 mai 2024 - IPJ Suceava
Dosar penal pentru conducere fără permis și material lemnos confiscat de polițiști

La data de 01.05.2024, ora 04:35, patrula de serviciu din cadrul Secţiei nr. 7 Politie Rurală a oprit pentru control pe DJ 209A, raza localității Slatina, com. Slatina, jud. Suceava, o autotilitară care se îndrepta din direcţia de mers Slatina-Pâraie și care transporta material lemnos.
La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat în sat Găinești, com. Slatina, jud. Suceava, care a prezentat pentru control certificatul de înmatriculare, cartea de identitate și asigurarea autoturismului. Cu privire la permisul de conducere, acesta a precizat că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie. S-a procedat la verificarea în bazele de date cu utilizarea aplicației E-DAC, stabilindu-se că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie. Totodată cu ocazia verificării în aplicația SUMAL 2.0, s-a constatat că pentru autoutilitară nu a fost emis niciun aviz de însoțire a materialului lemnos.
S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, rezultatul aratând o valoare de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Autoutilitara a fost condusă la Ocolul Silvic Mălini în vederea inventarierii materiarulului lemnos, în cauză întocmindu-se dosar penal sub aspectul săvârșirii săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 Cod Penal care va fi soluționat procedural de către lucrătorii PP Slatina.
Ulterior, la data de 01.05.2024 s-au continuat cercetările, iar în urma inventarierii materialului lemnos de către lucrătorii O.S. Mălini, a rezultat cantitatea de 2,21 metri cubi lemn foc fag. Cantitatea de material lemnos a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Mălini, iar șoferul a fost sancționat conf. Legii nr. 171/2010.
{inAds}

Mandate puse în executare de către polițiști

La data de 30.04.2024, ora 14.00 la nivelul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, s-a primit spre punere în executare mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Suceava la data de 30.04.20234 privind pe un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare prin sentința penală, pronunțată de Judecătoria Suceava.
La data de 30.04.2024, patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, formată l-a identificat pe bărbatul condamnat pe raza comunei Hănțești, județul Suceava, acesta fiind condus la sediul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata.
Ulterior, bărbatul a fost preluat și încarcerat în Penitenciarul Botoșani.


La data de 30.04.2024, Judecătoria Suceava, a înaintat către Poliția orașului Vicovu de Sus, mandatul de executare a pedepsei închisorii privind pe un bărbat de 24 ani, cu domiciliul în comuna Brodina, care a fost condamnat la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. și ped. de art.335 alin.(1) din Codul penal.
La nivelul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus s-a constituit o echipă operativă, persoana condamnată fiind localizată pe raza municipiului Rădăuți. Bărbatul a fost arestat, preluat și depus în Penitenciarul Botoșani.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 30.04.2024, orele 20:01, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți – Compartimentul Rutier, au fost sesizați prin SNUAU 112, despre faptul că pe DC Neclasificat de pe raza comunei Horodnic de Sus, județul Suceava, a avut loc un accident rutier, în urma căruia o persoană a fost rănită.
În baza sesizării, echipa operativă constituită la nivelul Poliției Municipiului Rădăuți, s-a deplasat la locul faptei, iar în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că la data de 30.04.2024, în jurul orei 20:00, un bărbat în vârstă de 74 de ani, din comuna Horodnic de Sus, județul Suceava, în timp ce conducea autoturismul, pe DC Neclasificat, având direcția de deplasare dinspre centrul comunei Horodnic de Sus către strada Horodnicului, a acroșat ușor pe o femeie care se deplasa in calitate de pieton pe lângă o bicicletă și care avea aceeași direcție de deplasare.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului.
Atât conducătorul auto cât și femeia au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, pentru recoltarea probelor biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Mai nouă Mai veche