Buletin de presă, 13 mai 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 13 mai 2024 - IPJ Suceava
Prins de polițiști băut la volan și circulând cu 123 km/h în localitate

La data de 12.05.2024, în jurul orei 09:41, în cadrul acțiunii dispuse de IPJ Suceava – Serviciul Rutier, patrula din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectua serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe str. Ștefan cel Mare în localitatea Bivolăria, oraș Vicovu de Sus, jud. Suceava, cu autospeciala din dotare a efectuat semnal regulamentar de oprire pentru autoturismul marca Volvo, care a fost înregistrat de aparatul radar, circulând cu viteza de 123 km/h pe un sector de drum cu limita de viteză de 50 km/h, totodată fiind surprins în timp ce a efectuat manevra de depășire a altui autoturism, încălcând astfel marcajul longitudinal continuu ce desparte sensurile de mers.
Conducătorul auto s-a conformat semnalelor acustice și luminoase și a oprit pe partea dreaptă a părții carosabile.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat domiciliat în comuna Vicovu de Jos, sat Vicovu de Jos, care emana halenă alcoolică, motiv pentru care am procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, indicând o concentrație de 0,89 mg/L alcool pur în aerul expirat.
În urma testării, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului” faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. (1) din Codul Penal. De asemenea, șoferul a fost sancționat contravențional pentru abaterile rutiere săvârșite cu ameni în valoare de 1.650 lei și s-a dispus reținerea permisului de conducere.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 12.05.2024, ora 17.10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, în timp ce executau activități specifice pe raza cartierului Burdujeni au observat un motociclu ce se deplasa pe strada Aleea Dumbrăvii, iar la vederea autospecialei de poliției și-a schimbat direcția de deplasare spre str. Eugen Lovinescu, fiind solicitat sprijinul unei alte patrule din zonă.
S-a procedat la oprirea regulamentară a acestuia, ocazie cu care a fost identificat conducătorul vehiculului ca fiind un bărbat în vârstă de 27 de ani.
Bărbatul a precizat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, acest lucru confirmându-se și în urma verificărilor efectuate în bazele de date.
Totodată s-a observat faptul că motociclul nu deține număr de înregistrare.
S-a procedat la testarea cu etilotestul, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză a fost intocmit proces verbal de constatare sub aspectul comiterii infracţiunilor de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat” și ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, fapte prev şi ped. de art. 334 alin. 1 și art. 335 alin.1 Cod Penal, iar cercetările urmează a fi continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier.


La data de 12.05.2024, în jurul orei 15.15, echipajul din cadrul Serviciului Rutier Suceava în timp ce executa serviciul pe DN2/E în localitatea Capu Codrului, județul Suceava, a oprit pentru control un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii.
După efectuarea semnalelor regulamentare de oprire, i s-au solicitat conducătorului auto documentele personale și ale autoturismului, ocazie cu care s-a constatat că vehiculul figurează radiat din circulație, iar numerele de înmatriculare provizorii erau expirate.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 12.05.2024, ora 20:33, poliția a fost sesizată prin SNUAU 112 despre faptul că pe raza loc. Salageni din com. Dumbraveni, jud. Suceava, s-a produs un accident de circulație, în urma căruia a rezultat decesul unei persoane si vătămarea corporală a alteia.
Din verificări s-a stabilit că la data de 12.05.2024, în jurul orei 20:30, un tânăr de 21 de ani, din sat Sălăgeni, com. Dumbrăveni, jud. Suceava, în timp ce se deplasa cu motocicleta pe un drum neclasificat, intr-o succesiune de curbe periculoase din care prima la stanga, din interiorul localitatii Salageni, com. Dumbrăveni, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, după care a intrat in coliziune frontală cu o fântână din beton, fiind proiectat apoi in gardul unui imobil.
Din impact a rezultat decesul conducatorului motocicletei și vătămarea corporală a pasagerului de pe motocicletă, un bărbat de 27 ani, care a fost transportat cu un echipaj de ambulanță la Spitalul Judetean Suceava.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”ucidere din culpă”, faptă prev. de art. 192 alin. (2) din Cod penal, ”vatamare corporala din culpă”, faptă prev. de art. 196 alin. (2-3) din Cod penal, ”conducere fara permis”, faptă prev. de art. 335 alin. (1) din Cod penal.


La data de 12.05.2024, în jurul orei 23:55, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată despre faptul că pe raza localității Cajvana a avut loc un accident rutier soldat cu o victimă.
Echipa operativă s-a deplasat la fața locului și a constatat că la data de 12.05.2024, ora 23.40, în timp ce un bărbat de 21 ani din orașul Cajvana, jud. Suceava, a condus autoturismul pe DC 43, pe raza orașului Cajvana, a fost surprins de apariția pe partea carosabilă a unui minor de 8 ani din orașul Cajvana, județul Suceava, care s-a angajat în traversarea DC43, de la stânga spre dreapta sensului său de deplasare, pe timp de noapte și fără să se asigure.
În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea ușoară a pietonului.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ, după care, la Spitalul municipal Rădăuți i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunii de Vătămare corporală din culpă, faptă prev. și ped. de art. 196 alin. 2 și 4 raportat la art. 194 alin. 1 lit. b din Codul Penal.


La data de 12.05.2025, ora 1926, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, au fost sesizați cu privire la faptul că, DJ208 a în localitatea Ruși Mănăstioara, com. Udești a avut loc un accident rutier cu victimă.
La data de 12.05.2024, ora 1920, un tânăr în vârstă de 20 de ani, în timp ce se deplasa în calitate de conducător auto pe DJ208A din localitatea Rușii Mănăstioara, din direcția loc. Luncușoara spre loc. Udești cu autoturismul, a surprins și acroșat cu partea din stânga față pe o femeie de 72 ani, care în calitate de pieton a traversat neregulamentar pe partea carosabilă.
Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic rezultatul fiind negativ, fiind condus la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou“ Suceava unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea ușoară a pietonului.
Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Suceava, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 196 alin. (2) și (3) din Codul Penal.


Nu consumați alcool și droguri la volan!

La data de 12.05.2024, ora 21:40, patrula din cadrul SPR 12 Preutești, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti respectiv pe drumul comunal din sat. Valea Glodului, comuna Vulturești, jud. Suceava a oprit pentru control trafic autoturismul, condus de o persoană de sex masculin.
I s-au solicitat acestuia documentele și întrucât nu le avea asupra sa, a fost verificat în aplicația E-dac. S-a constatat că acesta este un bărbat din sat. Valea Glodului, comuna Vulturești și nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, faptă prev şi ped de art. 335 alin. 1 din Cod Penal și conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe faptă prev şi ped de art. 336 alin. 1 din Cod Penal.
Mai nouă Mai veche