Buletin de presă, 26 mai 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 26 mai 2024 - IPJ Suceava
Cherestea în valoare de peste 6.000 lei confiscată după identificarea în trafic a două transporturi ilegale de material lemnos

La data de 25.05.2024, ora 11:00, în timp ce polițiștii din cadrul SPR 7 Mălini se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat pe DJ209A Mălini, o autoutilitară la volanul autoutilitarei se afla un bărbat de 39 ani, din satul Herla, com. Slatina și care transporta material lemnos fără a deține documente de proveniență, motiv pentru care s-a procedat la însoțirea acestuia la Ocolul Silvic Mălini.
Totodată, s-a procedat la verificarea transportului de material lemnos în aplicația SUMAL, ocazie cu care s-a constat faptul că nu există un aviz de însoțire a materialului lemnos emis pentru autoutilitara în cauză.
În urma inventarierii s-a stabilit faptul că șoferul transporta cantitate de 2,40 metri cubi cherestea rășinoase, în valoare de 1900 lei, materialul lemnos fiind confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Mălini, iar conducătorul auto a fost sancționat conform Lg. 171/2010.
{inAds}

Tot la data de 25.05.2024, ora 12:15, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Păltinoasa și Postului de Poliție Pârteștii de Jos, au identificat pe raza comunei Păltinoasa, o autoutilitară care transporta material lemnos.
La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat 66 ani, domiciliat în oraș Gura Humorului, căruia i-au fost solicitate documentele personale, cele ale autoutilitarei precum și documentele specifice de transport ale materialului lemnos pentru verificare.
Conducătorul auto a precizat că nu deține aviz pentru cantitatea de material lemnos transportată.
S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0 a autoutilitarei, ocazie cu care s-a constatat faptul că aceasta nu are emis niciun aviz de însoțire a materialului lemnos, motiv pentru care am solicitat conducătorului auto să se deplaseze la Depozitul Izvor din cadrul Ocolului Silvic Gura Humorului. Organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos, rezultând un volum de 4,74 m.c. cherestea, cu o valoare totală de 4.123 lei, care a fost confiscat.
Față de șofer s-a luat măsura de sancționare contravențională conform art. 19 alin. 2 lit. a pct. 2 din Lg. 171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 lei, precum și măsura complementară de confiscare a cantității 4,74 m.c. cherestea, cu o valoare totală de 4.123 lei.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 25.05.2024, în jurul orei 15:30, un bărbat în vârstă de 29 ani, din com. Fântânele, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 290 dinspre localitatea Vereşti către Salcea, nu a păstrat o distanţă regulamentară faţă de autoturismul care circula în faţa sa şi era condus de către un bărbat din com. Hârtop, iar pentru evitarea impactului a tras dreapta şi a părăsit partea carosabilă, intrând într-un şanţ colector.
Autoturismele mai sus menţionate nu au intrat în coliziune şi nu au rezultat alte pagube.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a șoferului de 29 ani.
Șoferii au fost testați cu aparatul alcootest, rezultatele fiind negative şi s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La data de 25.05.2024, în jurul orei 16:15, o tânără în vârstă de 20 ani, din com. Vorona, jud. Botosani, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 290 dinspre localitatea Salcea catre Vereşti, a pierdut controlul autoutilitarei, a părăsit partea carosabilă, după care s-a răsturnat pe partea dreapta a sensului său de deplasare.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto.
Tânăra a fost testată cu aparatul alcootest, rezultatul fiind negativ şi s-a procedat la recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 25.05.2024, ora 16.10, polițiștii SPR 12 Preutești în timp ce desfășurau activități în cadrul Planului de acțiune Blocada, au oprit pe DC Leucușești din com Preutești, autoturismul condus de către un bărbat de 49 ani, din sat Leucușești, com. Preutești, posesor al permisul de conducere cu dreptul de a conduce valabil.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,23 MG/L alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La data de 25.05.2024, ora 17:30, polițiștii SPR 11 Pojorâta, efectuând activități de control și supraveghere a traficului rutier pe D.C. 86 de pe raza com. Moldova-Sulița, au efectuat semnal regulamentar de oprire, unui autoturismului condus de către un bărbat de 35 ani, din com. Cârlibaba, care a declarat verbal că nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
S-a procedat la efectuarea de verificări, fiind interogată aplicația EDAC, rezultând că șoferul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Având în vedere aspectele constatate, conducătorul auto a fost supus unei testări cu aparatul etilotest și a rezultat o alcoolemie de 0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art.335 alin.1 din Codul Penal, cel în cauză fiind sancționat și contravențional conf. art. 102 alin 3 lit a din O.U.G 195/2002 RMC.
Mai nouă Mai veche