Buletin de presă, 27 mai 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 27 mai 2024 - IPJ Suceava
Șofer fără permis blocat după o urmărire în trafic

La data de 26.05.2024, în jurul orei 09:25, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe str. Cernăuți, din Mun. Suceava au efectuat semnal de oprire unui autotursm care venea dinspre str. Calea Unirii cu direcția str. Taian Vuia, șoferul acestuia refuzând să oprească la semnalul efectuat, ulterior fiind urmărit și blocat pe str. Nicolae Labiș.
S-a procedat la identificarea conducătorului auto, în persoana unui bărbat în vârstă de 29 de ani cu domiciliul în Mun. Suceava.
Din verificările efectuate în baza de date a rezultat faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, ulterior fiind condus la sediul Poliției Municipiului Suceava în vederea întocmirii documentelor aferente.
S-a întocmit proces verbal de constatare, cercetările fiind continuate de către polițiștii Biroului Poliției Rutiere Suceava pentru săvârşirea infracţiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 1, cauza urmând a fi soluționată procedural.
{inAds}

Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 26.05.2024, în jurul orei 21.05, un bărbat conducea autoturismul pe DN 17A dinspre com. Sucevița spre centrul com. Marginea și a intrat în coliziune ușoară cu aun alt vehicul.
În urma evenimentului rutier a rezultat avarierea vehiculelor, cât și vătămarea corporală ușoară a unei pasagere dintr-un autoturism.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. art. 196 alin. (2) rap. la art. 194 alin. (1) lit. b) din Codul Penal.


Biciclist sub influența alcoolului sancționat contravențional cu amenzi în valoare de peste 2.000 lei după ce a produs un eveniment rutier

La data de 26.05.2024, ora 16:40, Poliția Municipiului Fălticeni a fost sesizată prin SNAU 112 cu privire la faptul că pe D.J 208, pe raza satului Dolheștii Mari, com. Dolhești, jud. Suceava, o persoană care se deplasa pe bicicletă, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil, suferind leziuni.
În baza sesizării, la fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul SPR 12 Preutești, stabilindu-se că la data de 26.05.2024, în jurul orei 16:40, un bărbat, în timp ce se deplasa pe bicicletă pe D.J 208, pe raza satului Dolheștii Mari, com. Dolhești, jud. Suceava, pe relația Fălticeni-Dolhasca, pe fondul consumului de alcool, s-a dezechilibrat și a căzut pe carosabil.
Acesta a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind de 1,19 mg/lm alcool pur în aerul expirat.
Acesta a fost trasnportat cu un echipaj SMURD la Spitalul mun. Fălticeni pentru acordare de îngrijiri de specialitate.
Pentru abaterile rutiere săvârșite în calitate de biciclist și pentru faptul că a condus bicicleta pe drumurile publice sun influența alcoolului, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amenzi în cuantum de 2.145 lei.


Dosar penal la regimul rutier

La data de 27.05.2024, în jurul orei 01:15, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce efectuau serviciul de îndrumare, supraveghere şi control al traficului rutier, cu autospeciala de poliție pe strada Calea Bucovinei, orașul Vicovu de Sus jud. Suceava, au oprit pentru control un autoturism ce circula în mod sinuos, din direcția Vicovu de Sus către comuna Straja.
După ce s-au prezentat și declinat calitatea, polițiștii au solicitat conducătorului auto să prezinte documentele de identitate și cele ale autoturismului, ocazie cu care acesta a declarat că nu are asupra sa documentele de identitate și nici ale autoturismului, stabilindu-se că este un bărbat de 30 ani, domiciliat în orașul Vicovu de Sus, județul Suceava, având dreptul de a conduce valabil.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În continuare, s-a procedat la conducerea șoferului la Spitalul municipal Rădăuţi în vederea recoltării mostrelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 336 alin. (1) din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche