Buletin de presă, 3 mai 2024 - IPJ Suceava

Depistat băut la volan și conducând cu viteză peste limita legală

La data de 01.05.2024, ora 07.35, polițiștii rutieri din cadrul Poliției mun. Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier pe D.N 2-E85, pe raza loc. Drăgușeni, în cadrul acțiunii linia prevenirii şi combaterii nerespectării regimului legal de viteză, au oprit pentru control un autoturism care a fost depistat circulând cu viteza de 99 km/h în localitate.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 38 ani, din com. Cristești, jud. Iași și întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii gradului de alcoolemie.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „coducere sub influența alcoolului”.
{inAds}

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 02.05.2024, în jurul orei 14:40, un bărbat în vârstă de 77 de ani, din comuna Bilca, județul Suceava, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2H, având direcția de deplasare dinspre comuna Gălănești către municipiul Rădăuți, județul Suceava, a intrat în coliziune cu autoturismul care circula în fața sa, ulterior intrând în coliziune cu alte două autoturisme.
În urma accidentului rutier, a rezultat avarierea celor patru autoturisme și rănirea gravă a șoferului de 77 de ani, care a fost transportat la unitate medicală.
Ceilalți trei șoferi implicați au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
Ulterior, în jurul orei 18:30, șoferul de 77 de ani a decedat la Spitalul Județean Suceava ca urmare a leziunilor suferite.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.


La data de 02.05.2024, în jurul orei 19:20, o femeie de 39 de ani, din com. Moara, sat Moara Nica, jud. Suceava, a condus autoturismul pe B-dul 1 Mai din mun. Suceava, jud. Suceava și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către o femeie de 37 de ani, din loc. Siminicea, jud. Suceava.
În urma impactului au rezultat vătămarea corporală a conducătoarei auto de 39 ani, precum şi avarierea celor două autoturisme.
Ambele persoane implicate în accident au fost testate la faţa locului cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, iar ulterior la sediul Spitalului Județean Suceava li s-a recoltat câte o probă biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se va întocmi dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art. 196 al. 2 și 3 din C. pen.
Mai nouă Mai veche