Dan Duru din Șcheia a fost extrădat din Germania pentru a executa o pedeapsă de șapte ani de închisoare pentru tâlhărie

Gheorghe Cătălin Mazarache, poreclit Dan Duru
Ministerul Justiţiei a anunţat că Gheorghe Cătălin Mazarache, poreclit Dan Duru, în vârstă de 31 de ani, a fost adus din Germania şi va executa şapte ani de închisoare într-o închisoare din România, fiind condamnat pentru infracţiuni de „tâlhărie calificată”.

Cătălin Gheorghe Mazarache, în vârstă de 33 de ani, poreclit „Dan Duru”, este din Șcheia, judeţul Suceava, şi pe numele acestuia Judecătoria Gura Humorului a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, prin care a dispus condamnarea sa la pedeapsa de șapte ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”, potrivit site-ului Poliţiei Române.

Numele lui Mazarache apare și în dosare mai vechi de furt și tâlhărie. Este vorba de furturi comise în țară, dar și în Irlanda. Acesta fura din locuințe încă de când era minor, iar pentru a-și asigura scăparea s-a folosit și de violență.
{inAds}
Mai multe furturi au vizat case din municipiul Suceava, din care autorul a fugit cu mari sume de bani sau bijuterii.

„Dan Duru” a fost arestat și condamnat și pentru spargeri de locuințe în județul Neamț.

Cea mai recentă faptă, din decembrie 2021, care i-a adus lui Mazarache ultima condamnare, nu a fost una cu prejudiciu mare. În timp ce se deplasa spre domiciliu, la Gura Humorului, o femeie a fost acostată de un individ care a împins-o și i-a smuls poșeta în care avea un portofel cu 800 de lei și documente personale. La câteva zile după faptă, Mazarache a fost identificat ca autorul al faptei.

Bărbatul care și-a căpătat porecla de dur după faptele comise mai ales prin străinătate, nu a mai fost de găsit, fiind declanșate procedurile de dare în urmărire. Între timp, Mazarache a fost dat oficial în urmărire, iar poza acestuia a fost afișată pe site-ul Poliției Române, la secțiunea Urmăriți general.
Mai nouă Mai veche