Directorul școlii din Zamostea, condamnat la închisoare cu executare pentru că s-a iubit cu două eleve

Nicolae Adrian Achihăiei
Profesorul de sport Nicolae Adrian Achihăiei s-a întâlnit de două ori pe săptămână, la el acasă, cu o elevă de 15 ani, timp de aproape doi ani, pentru a întreține relații sexuale cu adolescenta. Relația interzisă era cunoscută de tot satul, dar bărbatul a rămas profesor până a fost ridicat de polițiști.

Nicolae Adrian Achihăiei (41 de ani), profesor de educație fizică și fost director al școlii din comuna suceveană Zamostea, a fost condamnat definitiv, în 9 mai, de Curtea de Apel Suceava la doi ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor.

Victima acestuia este o elevă care la data comiterii faptelor avea 15 ani. La acel moment, Achihăiei era directorul școlii din Zamostea și consilier local, ultima funcție având-o și în prezent.
{inAds}
Bărbatul a intrat în colimatorul polițiștilor de la Investigații Criminale Suceava în 2019, când au apărut informații că, din 2018, acesta întreținea relații sexuale cu două eleve, pe care le-a abordat în timpul orelor de educație fizică și sport.

Relația interzisă era cunoscută de tot satul

Potrivit anchetatorilor, adolescentele mergeau periodic la domiciliul profesorului pentru a întreține relații sexuale cu acesta. Una dintre fete a negat orice legătură cu cadrul didactic, iar în lipsa altor dovezi, ancheta în cazul ei a încetat.

În cazul celei de-a doua eleve lucrurile au stat altfel. Relația interzisă dintre minoră și profesorul de sport era cunoscută în școala din Zamostea, iar mai multe persoane au depus mărturie în acest sens.

Anchetatorii au stabilit, din declarațiile fetei, că aceasta a mers de două ori pe lună la domiciliul profesorului de sport, în perioada mai 2018 – martie 2020, pentru a întreține relații sexuale.

Nicolae Adrian Achihăiei nu a dat declarații în timpul urmăririi penale. Relația nefirească dintre acesta și fosta sa elevă era extrem de cunoscută în sat. În pofida acuzațiilor care i s-au adus, bărbatul a rămas în continuare profesor de sport la școala din Zamostea.

Pe 10 mai, fostul director de școală a fost ridicat de polițiștii de la Secția Rurală Bălcăuți și transportat la Penitenciarul Botoșani pentru a-și executa pedeapsa.
Mai nouă Mai veche