Motociclist reținut în arest după o urmărire periculoasă pe străzile din Câmpulung Moldovenesc

Motociclist reținut în arest după o urmărire periculoasă pe străzile din Câmpulung Moldovenesc
La data de 10 mai 2024, ora 17:16, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc au efectuat semnal regulamentar de oprire unei motociclete care circula din direcția Vatra Dornei spre Suceava, moment în care conducătorul motocicletei nu a oprit și ulterior a demarat puternic, continuându-și deplasarea și încercând să se sustragă de la control.

S-a procedat la urmărirea motocicletei pe o distanță de mai mulți km, pe strada Calea Bucovinei, urmărindu-se însă în permanență să nu se pună în pericol viața motociclistului, având în vedere riscurile asociate unui eventual derapaj.

La ieșirea din municipiul Câmpulung Moldovenesc, într-o porțiune în care drumul se îngustează, s-a reușit blocarea și oprirea în condiții de siguranță a conducătorului motocicletei și imobilizarea acestuia.
{inAds}
A fost identificat Vasile B., de 19 ani, cu domiciliul în Strâmtură, comuna Vama, județul Suceava.

În continuare a fost utilizată aplicația EDAC, aceasta furnizând că șoferul nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar pentru motocicletă aplicația a furnizat că nu este înregistrată sau înmatriculată.

Având în vedere aspectele constatate conducătorul motocicletei, a fost supus testării cu aparatele etilotest și drugtest rezultatele fiind negative.

Prin ordonanţa din data de 10 mai 2024, organele de poliţie judiciară au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de tânărul 19 ani, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Polițiștii au dispus reţinerea tânărului de 19 ani pe o durată de 24 ore, acesta fiind depus la Centrul de reţinere şi arestare preventivă al IPJ Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru regulile de circlație încălcate de către acesta cu ocazia urmăririi în trafic, cu amenzi în valoare de 1.320 lei.
Mai nouă Mai veche