Este oficial: AUR nu va avea candidat la președinția CJ Suceava. Neculai Miron a pierdut și ultima cale de atac, la Curtea Supremă

Este oficial. AUR nu va avea candidat la președinția CJ Suceava. Neculai Miron a pierdut și în ultima cale de atac, la Curtea Supremă
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor nu va avea candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, după ce partidul și candidatul prospus Neculai Miron au pierdut și ultima cale de atac, la Curtea Supremă.

După o lungă epopee judiciară, Partidul Alianța pentru Unirea Românilor nu va avea candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava. Totul a început odată cu desemnarea lui Neculai Miron atât la candidatura pentru un nou mandat în funcția de primar al comunei Bosanci, cât și la președinția CJ.

După înregistrarea candidaturii, Neculai Miron a fost contestat de PNL, iar Biroul Electoral Județean Suceava a constatat că legislația nu permite ca o persoană să candideze simultan pentru funcțiile de primar și de președinte al Consiliului Județean, astfel că a decis să respingă candidatura. 
{inAds}
Decizia BEJ a atacată la Tribunalul Suceava, dar contestația formulată de AUR și Neculai Miron a fost respinsă de judecătorul Ciprian Ștefan Logigan

Hotărârea Tribunalului a fost apoi atacată la Curtea de Apel Suceava. Apelul formulat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor a fost de asemenea respins. 

„Respinge, ca nefondat, apelul formulat de apelanţii contestatori Partidul Alianţa Pentru Unirea Românilor şi Miron Neculai împotriva sentinţei civile nr. 526 din 3 mai 2024 a Tribunalului Suceava, intimat fiind Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Nr. 35 Suceava. Definitivă”, se arată în soluția pronunțată de completul format din judecătorii Irina Maria Ghiduc și Cristian Ungureanu.

Anterior ședinței de la Curtea de Apel, avocatul AUR Suceava, Ovidiu Donțu, a formulat o cerere de strămutare, invocând lipsa de imparțialitate a instanței. Dacă cererea de strămutare ar fi fost admisă, hotărârea Curții de Apel Suceava ar fi fost anulată. 

Miercuri, Secția I Civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție a analizat cererea de strămutare și a decis să o respingă.

„Respinge cererea formulată de petenţii Partidul Alianţa pentru Unirea Românilor, reprezentată prin Preşedinte George-Nicolae Simion, şi Miron Neculai, privind strămutarea judecării cauzei ce formează obiectul dosarului nr. 1752/86/2024, aflat pe rolul Curţii de Apel Suceava – Secţia I civilă. Definitivă”, se arată în sentința pronunțată de Curtea Supremă.

AUR și Neculai Miron au pierdut astfel ultima cale de atac și, în consecință, Partidul Alianța pentru Unirea Românilor nu va avea candidat pentru funcția de președinte al CJ Suceava.
Este oficial: AUR nu va avea candidat la președinția CJ Suceava. Neculai Miron a pierdut și ultima cale de atac, la Curtea Supremă
Mai nouă Mai veche