FIA Food Fest 2024

FIA Food Fest 2024
Sâmbătă, 18 mai, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava organizează, sub egida Ministerului Educației, cea de-a V-a ediția a concursului FIA Food Fest, la care vor participa 36 de echipe, alcătuite din 120 de studenți de licență și masterat.

Tematica propusă este axată pe crearea de produse alimentare inovative, având ca scop dezvoltarea competențelor studenților în materializarea unei idei într-un produs alimentar, care trebuie să respecte legislația din domeniul alimentar. Produsele prezentate acoperă o gamă largă: produse de panificație, patiserie, cofetărie, produse alcoolice. Competiția din acest an este axată pe reducerea deșeurilor și valorificarea subproduselor din industria alimentară, în acord cu strategia Europa 2030, și pe dezvoltarea de produse alimentare pentru persoane cu nevoi nutriționale speciale.
{inAds}
Juriul competiției va fi format din absolvenți și colaboratori ai Facultății de Inginerie Alimentară, din cadrul companiilor: Danilevici Carn-Prod S.R.L., Zeelandia S.R.L., Five Continents Group Botoșani, Malu Comprest SRL Botoșani, Auchan Suceava și Băcănia Boierească Suceava.
Mai nouă Mai veche