Primarul orașului Frasin internat în spital cu arsuri după explozia unui cazan de țuică

Primarul orașului Frasin, Marinel Bălan, internat în spital cu arsuri după explozia unui cazan de țuică
Militarii Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit miercuri, 15 mai 2024, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din satul Doroteia, orașul Frasin. Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 20:58.

La sosirea echipajelor, ardea acoperișul unei construcții anexe, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

A ars acoperișul construcției și s-au degradat bunurile din interiorul acesteia, pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați.
{inAds}
Din primele verificări s-a constatat că incendiul a izbucnit într-o gospodărie de pe strada Aleea Salcâmilor din Doroteia, la locuința lui Ilie G. Într-o anexă situată în livada din spatele casei, proprietarul are amenjată o instalație artizanală de produs țuică. În jurul orei 20.00, proprietarul împreună cu alte patru persoane se aflau în anexa unde este amplasată instalația artizanală și fierbeau țuică. În jurul orei 20:50, instalația artizanală de produs țuică a explodat, ca urmare a presiunii create, iar in interiorul imobilului a izbucnit un incendiu care a cuprins întreaga încăpere. Toate persoanele au reușit să iasă din imobil, în timpul evacuării fiind suprinse de flăcările și lichidul fierbinte rezultat în urma exploziei.

La fața locului au intervenit două autospeciale de pompieri militari din cadrul Grupei de Intervenție Gura Humorului și o autospecială SMURD care au localizat și lichidat în totalitate incendiul.

În urma incendiului au ars acoperișul din lemn al anexei pe o sprafață totală de aproximativ 20 de metri pătrați și s-au degradat învelitoarea din tablă, elemente de tâmplărie (uși, ferestre), elemente de construcție (pereți, tavane) și bunurile din interiorul anexei locuinței (utilaje, scule). Prejudiciul estimat de persoana vătămată este în valoare de aproximativ 20.000 lei, imobilul nefiind asigurat.

În urma incendiului, Ilie G., Alexandru Ionuț G. și Dorinel B. au suferit arsuri ușoare, primind îngrijiri medicale la fața locului. Alți doi bărbați, Marinel Bălan, primarul orașului Frasin, și Mihai G., au fost transportați la Spitalul orășenesc Gura Humorului, unde au fost diagnosticați cu arsuri de gradul II și III, ambii fiind transferați la Spitalul Județean Suceava, iar ulterior la Spitalului Clinic Sf. Spiridon din Iași.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost flacăra provenită de la un mijloc de încălzire tehnologică nesupravegheat ori supraîncălzit.

Cercetările sunt continuate pentru clarificarea tuturor circumstanțelor în care s-a produs vătămarea corporală a celor cinci persoane.
Mai nouă Mai veche