Incendiu la o magazie de lângă un bloc ANL din Rădăuți cauzat de un contor electric defect

La 22 mai 2024, la ora 12:03, Poliția Municipiului Rădăuți a fost alertată prin intermediul 112 de către Elena C., care a raportat un incendiu la o anexă situată pe strada 1 Mai din localitate.

Din primele verificări s-a constatat că Primăria Municipiului Rădăuți deține câteva clădiri cu destinația de magazii de lemne și garaje, care sunt date în folosință locatarilor dintr-un bloc de tip ANL.

În curtea imobilului, apelanta deține în chirie o anexă din lemn și tablă, acoperită cu plăci de azbociment. În apropierea anexei se află un stâlp din beton pentru energia electrică.
{inAds}
Incendiul a distrus anexa din lemn pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați, a deteriorat firele de electricitate și a distrus trei contoare monofazate. Pentru stingerea incendiului, au intervenit prompt două autospeciale din cadrul ISU Rădăuți, care au reușit să prevină extinderea incendiului și să limiteze daunele, incendiul având un risc de propagare la locuințele învecinate.

Conform concluziilor lucrătorilor ISU, focarul incendiului a fost contorul electric de pe stâlp, sursa probabilă de aprindere fiind efectul termic al curentului electric. Primul material care s-a aprins a fost plasticul și izolația cablurilor electrice.

Din fericire, în urma incendiului nu au rezultat victime, însă au fost produse pagube materiale estimate la aproximativ 3.000 de lei, conform declarației persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate pentru clarificarea tuturor circumstanțelor în care s-a produs incendiul.
Mai nouă Mai veche