Studente din Suceava premiate la Concursul naţional de traducere literarǎ şi de specialitate

Studente FLSC, premiate la Concursul naţional de traducere literarǎ şi de specialitate
Talentul şi pasiunea pentru traducerea în limba francezǎ ale studenţilor de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării au fost recent reconfirmate la Concursul naţional de traduceri organizat de Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, la care au participat 12 universitǎţi.

Două studente ale Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au obținut premii la acest concurs.

Andrada Ghiuş, studentă la specializarea Limba și literatura francezǎ - Limba și literatura italianǎ, anul al III-lea, coordonatǎ de conf. univ. dr. Raluca-Nicoleta Balaţchi, a obţinut Premiul III, pentru traducerea de texte de specialitate în domeniul economiei şi al studiilor media.
{inAds}
Florentina Irimescu, studentă la specializarea Limba și literatura francezǎ - Limba și literatura englezǎ, anul al II-lea, coordonatǎ de conf. univ. dr. Olga Gancevici, a obţinut Menţiune, pentru traducerea a două texte literare în proză.

Alǎturi de colegii şi profesorii lor, studentele vor fructifica aceastǎ interesantǎ experienţǎ de comunicare interculturalǎ prin traducere, atât la studiile de licenţǎ, cât şi la cele de masterat.
Andrada Ghiuş
Andrada Ghiuş
Florentina Irimescu
Florentina Irimescu
Mai nouă Mai veche