Tânăr din Botoșani suprins cu 104 km/h în Dărmănești, la volanul unui Q7 înmatriculat în Anglia. Polițiștii au constatat că avea permisul suspendat și i-au întocmit dosar penal

Tânăr din Botoșani suprins cu 104 km/h în Dărmănești. Polițiștii au constatat că avea permisul suspendat și i-au întocmit dosar penal
La data de 19 mai 2024, la ora 10:15, autoturismul Audi Q7, de culoare alb, înmatriculat în Marea Britanie și cu volan pe partea dreaptă, a fost filmat și înregistrat de lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului Rutier Suceava, cu pistolul radar Trucam, rulând cu viteza de 104 km/h în localitate, pe raza comunei Dărmănești, pe DN2, având direcția de deplasare dinspre Suceava către Rădăuți.

La volan a fost identificat Alexandru R., de 29 de ani, cu domiciliul în comuna Cândești, judeţul Botoșani.

Conducătorul auto a prezentat organelor de politie permisul de Marea Britanie iar în urma verificărilor efectuate în aplicația E-DAC s-a stabilit că figurează cu dreptul de a conduce suspendat și nu are dreptul de a conduce autoturisme pe drumurile publice, întrucât este cercetat penal pentru o altă infracțiune la regimul rutier.
{inAds}
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Totodată, cu ocazia controlului, conducătorul auto a fost sancționat contravențional întrucât a circulat cu viteza de 104 km/h în localitate.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată”.
Mai nouă Mai veche