VIDEO Camion confiscat după o sesizare făcută de Străjerii Pădurilor

Camion și 45 de metri cubi de bușteni confiscați după o sesizare făcută de Străjerii Pădurilor
La data de 13 mai 2024, la ora 19:18, lucrătorii Secției de Poliție Rurală Şcheia au fost sesizați prin 112 de Dănuţ Ghinghiloschi cu privire la efectuarea unui transport de material lemnos ilegal.

Polițiștii s-au deplasat pe varianta de ocolire a municipiului Suceava, undea au identificat o autoutilitară Volvo cu semiremorcă încărcată cu material lemnos. Polițiștii au procedat la oprirea autoutilitarei prin folosirea mijloacelor acustice şi luminoase.

La volan a fost identificat Daniel R., de 51 de ani, cu domiciliul în satul Holdița, orașul Broșteni.

Cu ocazia verificării documentelor autocamionului s-a constatat faptul că aceasta prezenta aviz de însoțire cu valabilitate până la data de 14 mai 2024, ora 03:02:14.
{inAds}
În urma interogării bazei de date SUMAL CONTROL, s-a constatat faptul că în ziua de 13 mai 2024, pentru semiremorca a fost emis avizul de însoțire de către Oculul Silvic Crucea, având un volum total de 45.944900 metri cubi lemn rotund, specia Molid, valabil până la data de 14 mai 2024, ora 03:02:14.

Prin intermediul aplicației Sumal Control s-a procedat la inițierea controlului transportului de material lemnos prin activarea butonului „Start Control”, moment în care s-a constatat faptul că transportul este inexistent.

În continuare, prin intermediul aplicației Smual Control s-a procedat la vizualizarea traseului de transport, ocazie cu care s-a constatat faptul că transportul este inexistent.

În aceste condiții, i s-a solicitat conducătorului auto să prezinte avizul de transport, ocazie cu care s-a constat faptul că acesta nu a acționat butonul „Start Transport”.

Având în vedere situația de fapt s-a dispus deplasarea la Cantonul de pe raza comunei Todirești în vedere cubării materialului lemnos.

Organele de cercetare a poliției judiciare din cadrul Secției de Poliție Rurală Şcheia au dispus indisponibilizarea autoutilitarei, împreună cu materialul lemnos de circa 45 de metri cubi.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „transportul cu orice mijloacede transport al materialelor lemnose, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documentele specifice de transport”.

VIDEO:

Mai nouă Mai veche