Buletin de presă, 1 iunie 2024 - IPJ Suceava

Buletin de presă, 1 iunie 2024 - IPJ Suceava
Încă două ordine provizorii de protecție emise de către polițiști pentru fapte de violență intrafamilială

La data de 31.05.2024, ora 21.28, Poliția orașului Siret a fost sesizată prin SNUAU 112, de către o femeie din orașul Siret, despre faptul că ginerele său face scandal la domiciliu și a agresat-o pe fiica sa, de 34 ani, din orașul Siret.
Polițiștii au stabilit că femeia de 34 de ani este căsătorită cu soțul său și au împreună trei copi. Din verificări și audieri a reieșit faptul că, în cursul zilei de 31.05.2024, bărbatul a consumat băuturi alcoolice la adresa de reședință din orașul Siret, a provocat scandal și i-a adresat amenințări soției sale. Fiind audiată, femeia a declarat că nu a fost agresată fizic de către soțul său.
S-a completat formularul de evaluare a riscului, rezultând risc iminent, condiții în care au emis ordin de protecție provizoriu începând cu data de 31.05.2024, prin care polițiștii au stabilit ca agresorul să păstreze o distanță de 100 metri față de victimă, bărbatul fiind evacuat temporar din locuință.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de ,,violență în familie”.


La data de 01.06.2024, ora 01.55, Poliția Municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un bărbat despre faptul că, fiica sa a fost agresată de concubinul acesteia.
În urma cercetărilor efectuate de către polițiști, s-a stabilit că partea vătămată de 35 ani, este într-o relație de concubinaj cu un bărbat de 37 ani, iar din luna martie 2023 locuiesc fără forme legale în municipiul Vatra-Dornei. În 01.06.2024, în jurul orei 01.30, în urma cosumului de băuturi alcoolice de către ambele persoane, a izbucnit un conflict spontan, moment în care femeia a fost lovită de către concubinul acesteia. Leziunile suferite de către partea vătămată nu necesită îngrijiri medicale, femeia refuzând să se prezinte la o unitate medicală în acest sens.
Având în vedere aspectele sesizate, polițiștii au completat formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care în temeiul art. 221 din Legea 217/2003 s-a emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „violență în familie”.


Prins de polițiști în trafic conducând băut și cu o viteză de peste 100 km/h

La data de 01.06.2024, ora 00.47, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava, desfășurând activități pentru prevenirea accidentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și vitezei excesive pe raza mun. Falticeni, au oprit în trafic un autoturism, care a fost inregistrat de aparatul radar Trucam cu viteza de 110 km/h, limita fiind de 50km/h.
S-a procedat la oprirea vehiculului cu utilizarea semnalelor acustice și luminoase, iar la volan a fost legitimat conducătorul auto de 21 ani, din com. Rasca.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu etilometrul rezultatul fiind de 0,83 mg/l alcool pur în aer expirat. Bărbatul a fost condus la unitate medicală, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului” și s-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru abaterile la regimul rutier.


Dosare penale la regimul rutier

La data de 31.05.2024, în jurul orei 20.20, echipajul din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei, fiind în serviciul de patrulare pe raza com. Forăști, pe DC9 Forăști-Ruși, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 36 ani, din comuna Forăști.
Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilometru rezultatul fiind de 0.59 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii cu exacitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducerea pe drumurile publice a unu vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”.


La 01.06.2024, ora 04.51, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului C-lung Moldovenesc, Compartimentul Rutier și Biroul Ordine Publică, în timp ce îşi desfăşura atribuţiile de serviciu pe Calea Bucovinei din mun. C-lung Moldovenesc, au oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat de 52 ani, din com. Pojorîta. Acesta fost testat cu etilometrul rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. În continuare, a fost condus la Spitalul municipal C-lung Moldovenesc, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La data de 31.05.2024, ora 15.54, Poliția mun. Rădăuți a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că pe raza orașului Milișăuți a avut loc un accident rutier soldat cu o victimă.
Din verificările efectuate la fața locului s-a constatat faptul că, o femeie de 36 ani, a condus autoturismul pe DN 2K, dinspre loc. Iaslovăț având direcția de deplasare către mun. Rădăuți și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat din sat/com. Arbore.
În urma producerii accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătoarei auto de 36 de ani.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilometru, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, ulterior fiind conduși la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche