Dosar penal pentru fraudă la vot după ce o femeie cu domiciliul în Suceava a fost lăsată să voteze în comuna Slatina

Dosar penal pentru fraudă la vot după ce o femeie cu domiciliul în Suceava a fost lăsată să voteze în comuna Slatina
Duminică, 9 iunie 2024, la ora 10:00, Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată de către dispeceratul IPJ Suceava ca urmare a unei semnalări electronice SIMPV cu privire la faptul că un alegător a votat la nivelul unei secții fără a fi înscris pe listele electorale.

S-a constatat că la o secție de votare de pe raza comunei Slatina, județul Suceava, în dimineața zilei de duminică s-a prezentat o femeie de 51 ani, care i-a prezentat operatului sistemului informatic SIMPV o carte de idenitate pe care avea aplicată o viză de flotant pe raza localității Slatina, comuna Slatina. Sistemul informatic a sesizat faptul că persoana în cauză nu este înscrisă pe lista electorală permanentă, însă comisia a stabilit că femeia depusese anterior, în termenul legal o cerere de înscriere pe lista electorală la nivelul primăriei comunei Slatina, care a fost aprobată în timp util și transmisă.
{inAds}
Asociind situația unei erori a sistemului informatic, președintele secției de votare i-a permis femeii să voteze, fiind înscrisă pe listele electorale suplimentare.

În urma interogării portalului web al Autorității Electorale Permanente a rezultat faptul că femeia de 51 de ani figurează însă pe listele permanente ale unei secții de votare din municipiul Suceava, unde are domiciliul permanent.

A fost dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă la vot, faptă prev. și ped. de art. 387, alin. (1), lit. a) din Codul penal, urmând a fi soluționat procedural prin unitatea de parchet competentă.
Mai nouă Mai veche