Fratele unui candidat din Dolhasca a mințit ca să facă parte din comisa de votare. Polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru fals în declarații

Fratele unui candidat din Dolhasca a mințit ca să facă parte din comisa de votare. Polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru fals în declarații
Duminică, 9 iunie 2024, la ora 10:02, polițistul care asigură paza unei secții de votare de pe raza orașului Dolhasca a fost anunțat de către președinta secției de votare cu privire la faptul că din comisia de votare de la această secție face parte o persoană al cărei frate figurează pe lista de consilieri locali ai unui partid politic implicat în alegerile pentru Consiliul Local al orașului Dolhasca.

Participarea acestei persoane ca membru în comisia de votare contravine prevederilor art. 4, alin. 1 din Ordonanţei de Urgenţă nr. 21 din 8 martie 2024 privind unele măsuri pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024, care prevede faptul că „la alegerile din data de 9 iunie 2024, candidatul, soţul, soţia, rudele sau afinii până la gradul III, inclusiv nu pot fi membri ai birourilor electorale”.
{inAds}
Anterior începerii procesului electoral, bărbatul respectiv a depus la președintele Circumscripției Electorale Dolhasca o declarație tipizată în care a precizat faptul că nu se află în situația de incompatibilitate.

Polițiștii au întocmit un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „fals în declarații”, faptă prev. și ped. de art. 326, alin. 1 din Codul Penal.
Mai nouă Mai veche