Ingredientul secret pe care îl poți include într-un masaj. Află aici totul despre o tehnică modernă!


Te întrebi care ar fi acest ingredient secret? Îți spunem din start: este vorba de uleiul de argan. Citește acest articol pentru a afla cum să-l folosești!

Uleiul de argan este un ingredient versatil din multe domenii. Probabil te-ai gândit, instinctiv, că fiind un ulei, se folosește în bucătărie. Cert este că există mai multe întrebuințări pentru uleiul de argan - deși se folosește și în scop culinar în unele cazuri, este mai des folosit în masaj sau aromaterapie. De exemplu, este folosit chiar și în servicii masaj erotic, așadar se regăsește pretutindeni. În acest articol, vom vorbi despre uzul uleiului de argan în masaj.

Cum se folosește uleiul de argan în masaj?

 Datorită faptului că uleiurile esențiale sunt foarte concentrate, nu se aplică direct pe piele. Pe lângă faptul că au un miros foarte intens și greu de suportat în starea lor nediluată, pot irita și pielea. Așadar, pentru a evita uzul direct al uleiurilor esențiale, acestea sunt diluate în ulei de argan. Această combinație îmbină utilul cu plăcutul.

 De ce ulei de argan și nu altceva?

 Saloanele de masaj precum Soul Masaj preferă uleiul de argan în ceea ce privește masajul datorită proprietăților sale benefice. Este un ulei ce alunecă ușor pe piele și nu se evaporă rapid, ceea ce permite ca o sesiune de masaj să dureze în timp ce sunt diminuate resursele folosite. Este clar motivul pentru care este folosit: eficiența sa!

 În plus, uleiul de argan este hidratant și previne iritarea pielii în timpul masajului, având în vedere tehnicile des folosite în masaj. Așadar, acționează precum un lubrifiant. Un alt beneficiu al uleiului de argan este faptul că are proprietăți antiinflamatorii, ajutând la ameliorarea durerilor musculare și articulare.

 Despre aromaterapie și uleiul de argan

 Uleiul de argan combinat cu uleiurile esențiale și masaj este des folosit ca o tehnică de aromaterapie. Știai că este o modalitate de vindecare holistică, folosită în principal pentru relaxare? Acestea sunt beneficiile:

     Ameliorează stresul și anxietatea

     Vei adormi mai ușor

     Gestionează durerile. Masajul este benefic în special dacă te confrunți cu dureri articulare sau musculare.

     Îmbunătățește starea de spirit

Există contraindicații?

În principal, nu. Uleiul de argan este considerat hipoalergenic. Nu putem spune că un masaj aromaterapeutic ce include și folosul uleiului de argan ar fi contraindicat.

 Totuși, știi că acest ulei provine de la o plantă? Datorită acestui fapt, există riscuri cât se poate de mici ca unele persoane să aibă o reacție la uleiul de argan. De aceea, încearcă să testezi pe pielea ta puțin ulei de argan înainte de a te programa la o ședință de masaj, sau întreabă salonul dacă dispune de alternative în acest caz.

 În plus, dacă ești o persoană cu pielea sensibilă, s-ar putea ca acest ulei să te irite, iar de aceea salonul trebuie să știe dacă anumite nevoi și preferințe de care să țină cont.

 Așadar, acum că ai aflat toate aceste informații, de invităm să descoperi pe pielea ta beneficiile masajului cu ulei de argan!

Mai nouă Mai veche