Videoclipuri deocheate pe pagina de Facebook a Mănăstirii Dragomirna, spartă de hackeri

Videoclipuri deocheate pe pagina de Facebook a Mănăstirii Dragomirna, spartă de hackeri
Mănăstirea Dragomirna din județul Suceava a fost recent victima unui atac cibernetic care a compromis contul său de pe o rețea de socializare. Hackerii au preluat controlul asupra paginii cu peste 4.400 de urmăritori și au încărcat videoclipuri cu conținut deocheat.

Atacul a avut loc luna trecută, dar situația s-a agravat în ultimele zile când printre postările mănăstirii au apărut materiale neadecvate. 

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Flavian Sava, a explicat că hackerii au exploatat securitatea slabă a contului. 

„Folosesc aceasta pagină pentru postări mai puțin frumoase. Lucrul acesta este posibil pentru că pagina fost puțin securizată și foarte ușor de preluat. Acesta este motivul pentru care a fost pierdut controlul”, a declarat acesta.
{inAds}

Mănăstirea a luat măsuri rapide pentru a crea un nou cont și a cerut ajutorul urmăritorilor să raporteze vechea pagină pentru a o închide. În ciuda gravității situației, călugărițele nu au depus încă o plângere oficială la poliție.

Mihai Rotariu, reprezentant al Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC), a comentat incidentul, indicând că acesta ar putea fi un caz de trolling. 

„Ceea ce se întâmplă pe pagina respectivă e mai degrabă un trolling. O chestie făcută de amuzament. Trebuie să avem parole complexe. Să nu reutilizăm parole. Pe lângă parola contului trebuie să mai și introducem un cod suplimentar de autentificare”, a subliniat Rotariu, pentru Știrile Pro Tv, subliniind necesitatea adoptării unor măsuri de securitate cibernetică mai stricte.
Mai nouă Mai veche