Noapte tropicală și avertizare meteo de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic, miercuri, în toată țara

Noapte tropicală și avertizare meteo val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic, miercuri, în toată țara
Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic, valabilă pentru miercuri, 10 iulie 2024. 

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 iulie
Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat

Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33...37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.
{inAds}

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 10 iulie
Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat
Zone afectate: județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și în municipiul București valul de căldură va persista, va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 37...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade (noapte tropicală).

Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.
Mai nouă Mai veche