VIDEO Amendă și permis suspendat pe cinci luni pentru tânărul șofer care făcea drift-uri pe furtună, în giratoriul din centrul Sucevei

Taximetristul care făcea drift-uri în giratoriu, pe furtună, amendat și lăsat fără permis de conducere
La data de 2 iulie 2024, cotidianul StiriSuceava.Net a publicat pe pagina de facebook imagini video care surprindeau încălcări ale regulilor de circulație săvârșite de catre un șofer care a efectuat manevre neregulamentare, agresive, efectând drift-uri într-un sens giratoriu și punând în perocol siguranța rutieră.

Gestul șoferului care a încălcat legislația rutieră a produs indignarea celorlalți participanți la trafic, în condițiile efectuării manevrelor riscante în condiții de ploaie torențială, pericol de acvaplanare, generând totodată și un risc rutier sporit.

Polițiștii Biroului Rutier – Poliția Municipiului Suceava s-au autosesizat, iar din verificările efectuate de către polițiștii rutieri s-a constatat faptul că la data de 2 iulie Cosmin Ș., de 20 de ani, din municipiul Suceava, a condus un autoturism adoptând un comportament agresiv prin aceea că a întors vehiculul acționând frâna de mână în sensul giratoriu amenajat la intersecția străzilor Ciprian Porumbescu și Vasile Bumbac.
{inAds}

De asemenea, același comportament rutier agresiv a fost adoptat de către șofer și în intersecția străzilor Ciprian Porumbescu și Mihai Viteazul, circulând pe contrasens imediat după aceea pe același sector de drum.

Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute de art. 101 alin. 3 lit. G și 101 alin. 3 lit. E din OUG195/2002R cu amendă în cuantum de 2.310 lei și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 150 zile.

VIDEO:  


IPJ Suceava a informat că în ultimii ani la nivelul instituției au fost dispuse în mod constant măsuri pentru creșterea fermității în ceea ce privește abordarea situațiilor de risc rutier și comportamentele în trafic care pun în pericol siguranța rutieră.

Măsurile preventive privative de libertate au fost aplicate în cazurile de încălcare a legislației penale prin cumul de infracțiuni sau infracțiuni rutiere grave.

Efortul operativ a fost completat și de o colaborare foarte bună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu dar și cu mass-media.

Exploatarea eficientă a surselor deschise a dus la identificarea și sancționarea unor șoferi teribiliști sau care pun în pericol siguranța rutieră.

Facem încă o dată apel la toți participanții la trafic să respecte legislația rutieră.
Mai nouă Mai veche